47 μετασεισμοί μετά τα 5,1 Ρίχτερ -«Ομαλή η εξέλιξη», λέει η Επιτροπή Αντισεισμικού Κινδύνου

14:46 20/7/2019 - Πηγή: Aixmi

47 μετασεισμοί ακολούθησαν τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14:13 την Παρασκευή στην περιοχή της Πάρνηθας, και η Επιτροπή Αντισεισμικού Κινδύνου εκτιμά πως όλα εξελίσσονται ομαλά. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγητής κ. Μακρόπουλος ανέφερε ότι η δόνηση των 5,1 Ρίχτερ προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα, από το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας που δεν είχε ενεργοποιηθεί στο σεισμό του 1999. 

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας επιβεβαίωσε πως τα μέλη της επιτροπής συγκλίνουν στην άποψη ότι μέχρι τώρα υπάρχει εκτόνωση της σεισμικής δραστηριότητας και

σημείωσε πως μέχρι αργά το βράδυ σημειώθηκαν περίπου 40 μετασεισμοί. Συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό και επανέλαβε πως οι πολίτες θα πρέπει να δίνουν βάση μόνον στις ανακοινώσεις των οργάνων της Πολιτείας.

Οι μετασεισμικές δονήσεις έφθασαν σε μέγεθος έως και 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και έγιναν αισθητές σε όλες τις περιοχές της Αττικής, αλλά και περιοχές σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και άλλα μέρη της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου

The post 47 μετασεισμοί μετά τα 5,1 Ρίχτερ -«Ομαλή η εξέλιξη», λέει η Επιτροπή Αντισεισμικού Κινδύνου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα