Φουριόζος ο Ραγκούσης, δεν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ απλώς για μια έδρα

14:15 20/7/2019 - Πηγή: Aixmi

Φουριόζος βγήκε στην πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν διέβη τα «τείχη» της πάλαι ποτέ ριζοσπαστικής Αριστεράς για να αποκτήσει απλώς μια βουλευτική έδρα, αλλά για να πρωταγωνιστήσει. Άλλωστε, αν ήθελε, θα είχε γίνει υπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα. Επέλεξε να δώσει τη δύσκολη

μάχη του «σταυρού» και εξελέγη στη Β΄Πειραιώς, κουβαλώντας στις αποσκευές του την αντιδεξιά παπανδρεϊκή ρητορική, την οποία και ξεδίπλωσε από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά τις ικανότητές του και, στο πλαίσιο της απόπειρας σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, του ανέθεσε το νευραλγικό πόστο της προστασίας του πολίτη, με βασικό στόχο να «μαρκάρει» αποτελεσματικά τον παλαιό του σύντροφο στο ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος φέρει το δικαίως το «φωτοστέφανο» του καλύτερου υπουργού Δημόσιας Τάξης στα 45 χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Τα πράγματα δείχνουν να έχουν μπερδευτεί κάπως. Δυο πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ (Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου) είναι, πλέον, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο προηγούμενος γραμματέας από τους δυο τους (ο Χρυσοχοΐδης) είναι υπουργός σε κυβέρνηση ΝΔ. Για τον Ραγκούση αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, διότι νοιώθει ότι ο ίδιος δεν μετακινήθηκε πολιτικά και ιδεολογικά από την Κεντροαριστερά. Κατά τη γνώμη του το ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ μετακινήθηκε προς τα δεξιά, ενώ ο Χρυσοχοΐδης ταυτίστηκε με την κανονική Δεξιά. Βέβαια, ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη αισθάνεται ότι εξακολουθεί να να βρίσκεται στον φυσικό του χώρο, στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο, όπου πιστεύει ότι έχει μετακινήσει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης. Όπως όλα τα μπερδεμένα πράγματα, έτσι και αυτό, θα φροντίσει η ζωή να το ξεμπερδέψει.

Ο κίνδυνος για τον Ραγκούση είναι να δώσει την εντύπωση πως βιάζεται να αποδείξει στους νέους συντρόφους του ότι είναι, πλέον, ένας από αυτούς, ενώ θα ήταν ίσως σοφότερο να διατηρήσει τα διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά του. Η σφοδρή επίθεση που έκανε μετά την επιλογή του νέου αρχηγού της αστυνομίας είχε στοιχεία υπερβολής. Μίλησε για «αναστήλωση του κράτους της Δεξιάς», όταν ο νέος επικεφαλής ήταν έως τώρα υπαρχηγός και είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν ο προηγούμενος αρχηγός -τον οποίο εξώθησε σε παραίτηση ο Χρυσοχοΐδης- είχε ταυτιστεί πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το παρών και σε προεκλογικές ομιλίες του Τσίπρα (αλλά όχι του Μητσοτάκη).

Με δυο λόγια ο Ραγκούσης φάνηκε σαν να προσπάθησε να εντάξει στο ερμηνευτικό σχήμα Δεξιά-Αντιδεξιά, μια υπόθεση που δεν είχε τέτοιο χαρακτήρα. Μάλλον ξόδεψε τα βόλια του άνευ λόγου. Στο μέλλον είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα του δοθούν αληθινές ευκαιρίες για να ασκήσει κριτική για λάθη και παραλείψεις του Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει ανοιχτά πολλά και «καυτά» μέτωπα. 

The post Φουριόζος ο Ραγκούσης, δεν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ απλώς για μια έδρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα