Πέθανε ο θρυλικός συνθέτης, Μισέλ Λεγκράν

11:33 26/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Ο θρυλικός συνθέτης Μισέλ Λεγκράν, βραβευμένος με τρία Όσκαρ και δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών στον κινηματογράφο πέθανε στο Παρίσι, σε ηλικία 86 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του.

Ο διάσημος μουσικός συνεργάστηκε με τον Ρέι Τσαρμς, τον Όρσον Ουέλς, τον Ζαν Κοκτό, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Σαρλ Τρενέ και την Εντίθ Πιαφ.

Σε μια καριέρα πεντήντα και πλέον ετών έδωσε περισσότερα

από 200 κινηματογραφικά και τηλεοπτικά soundtrack, τζαζ άλμπουμ, μπαλέτα και όπερες.

Κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για το τραγούδι «Οι ανεμόμυλοι του μυαλού» από την ταινία «Υπόθεση Τόμας Κράουν» (1968), στη συνέχεια για το «Un été 42» («Summer of ’42», 1972) και το «Γεντλ» (1984).

Aρχισε να συνθέτει μουσική για ταινίες στη δεκαετία του 1960 με την εμφάνιση της νουβέλ βαγκ και συνεργάστηκε με την Ανιές Βαρντά, τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ και, κυρίως, με τον Ζακ Ντεμί.

Εκτός από τη μουσική για τις «Ομπρέλες του Χερβούργου» και τα «Κορίτσια του Ροσφόρ», έγραψε επίσης τη μουσική για τη δραματική ταινία «Peau d’âne» («Αυτός ο υπέροχος, παλιός, καλός κόσμος»).

The post Πέθανε ο θρυλικός συνθέτης, Μισέλ Λεγκράν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα