Τέλος στο shutdown στο αμερικανικό δημόσιο

11:17 26/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Στα 6 δισ. δολάρια ανέρχεται το κόστος του παρατεταμένου shutdown στις ΗΠΑ το οποίο έληξε το βράδυ της Παρασκευής όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση με την οποία τερματίζεται το «λουκέτο» που μπήκε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επί 35 ημέρες, εγκρίνοντας τη χρηματοδότησή τους τουλάχιστον έως τις 15 Φεβρουαρίου.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που ανακοινώνω σήμερα ότι έχουμε φτάσει σε συμφωνία για να σταματήσουμε το shutdown και να ανοίξουμε εκ νέου την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε

ο Τραμπ ενώ το πρόβλημά του είναι ότι δεν έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση του τείχους που θέλει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό.

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, δικομματική επιτροπή θα αρχίσει αμέσως να επανεξετάζει τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των συνόρων.

I wish people would read or listen to my words on the Border Wall. This was in no way a concession. It was taking care of millions of people who were getting badly hurt by the Shutdown with the understanding that in 21 days, if no deal is done, it’s off to the races!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 26, 2019

The post Τέλος στο shutdown στο αμερικανικό δημόσιο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα