Υποχωρεί σταδιακά ο «Φοίβος» – Αναμένονται βροχές και καταιγίδες

11:04 26/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Πολλά προβλήματα δημιούργησαν οι βροχές και οι καταιγίδες που σημειώθηκαν στο σύνολο σχεδόν της χώρας την Πέμπτη 24/01, όποτε ξεκίνησε η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Φοίβος».

Πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και υπερχείλιση χειμάρρων στην Πελ/νησο και τη Θράκη, απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που σημειώθηκαν.

Εκτός από τις ισχυρές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους, οι κάτοικοι της νότιας και ανατολικής χώρας βρέθηκαν αντιμέτωποι και με σημαντική μεταφορά σκόνης

από την Αφρική, η οποία προκάλεσε και λασποβροχές.

Το Σάββατο 26/01, αναμένονται βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, και έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 27/01 βροχές αναμένονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σαββάτο και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι που το Σάββατο στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν την Κυριακή και δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

The post Υποχωρεί σταδιακά ο «Φοίβος» – Αναμένονται βροχές και καταιγίδες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα