Παναγιώτης Φύσσας: Ο Ρουπακιάς πήρε εντολή για να σκοτώσει το παιδί μου

12:11 29/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, με την οποία άρχισε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στην κατάμεστη αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Παναγιώτης Φύσσας ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει για το τι έγινε το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, το βράδυ της δολοφονίας του γιου του από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η

κατάθεση

«Εκείνο το βράδυ, ο γιος μου πήγε στην καφετέρια «Κοράλλι» για να δει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η καφετέρια ήταν 200 μέτρα από το σπίτι μας και αν το ήξερα θα του έλεγα να μην πάει και να φύγει. Έκλεισε εκεί τραπέζι ο γιος μου, γιατί είχε πολύ ενδιαφέρον ο αγώνας και δεν έβρισκε αλλού. Μου είπε ότι ήταν τρία άτομα η παρέα του και ότι κατά τις 11 το βράδυ βρήκαν να καθίσουν. Κατά τις 12 και 5 χτύπησε το τηλέφωνο. Ηταν ο αδελφός μου και μου είπε: «Τρέχα στην Τσαλδάρη χτύπησαν το παιδί».

Μόλις έφτασα, είδα τη Χρύσα, τη φίλη του Παύλου να κάθεται στο πεζοδρόμιο και να έχει στα πόδια της τον Παύλο. Ήταν ακίνητος. Μου είπαν ότι τον μαχαίρωσαν. Πίστευα ότι έχει μόνο γρατζουνιές.

Πήγε το μυαλό μου στη Χρυσή Αυγή γιατί τα τραγούδια του τους ενοχλούσαν. Σκέφτηκα ότι οι μαχαιριές ήταν για να τον φοβίσουν. Νόμιζα ότι είναι ζωντανός, ότι είχε λιποθυμήσει.

Μετά μου έκανε εντύπωση που το ασθενοφόρο δεν έβαλε σειρήνα όταν φτάσαμε στο Γενικό Κρατικό. Το μηχάνημα έδειχνε ευθεία γραμμή. Μου είπαν ότι το παιδί ‘’έφυγε’’. Τους ρώτησα: – Γιατί; Επειδή καθυστέρησε το ασθενοφόρο; ‘’- Όχι,’’ μου απάντησαν ‘’θα πέθαινε ακόμα κι αν τον χτυπούσαν έξω από το νοσοκομείο. Ηταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα.’’

Δεν ήξερα πώς να το πω στην μάνα του. Της είπα ότι το παιδί χτύπησε στο κεφάλι. Όταν ήρθε στο νοσοκομείο έμαθε από τους γιατρούς τι είχε γίνει.»

Στη συνέχεια ο κ. Φύσσας κατέθεσε στο δικαστήριο τι του είπε η φίλη του γιου του για το πώς έγινε το περιστατικό.

«Όπως μου είπε η φίλη του, ο Παύλος πήρε κάποια τηλέφωνα και μετά από λίγο ήρθαν 5-6 φίλοι του. Όταν βγήκαν έξω από την καφετέρια, άκουσαν υβριστικά συνθήματα και δεν ήξεραν για ποιο λόγο τους έβριζαν.

Από το ντύσιμό τους κατάλαβαν ότι ήταν χρυσαυγίτες. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν εκεί και ήταν στην πλευρά των χρυσαυγιτών. Ο Παύλος και η παρέα του πήγαν στην Τσαλδάρη. Από τους 60 χρυσαυγίτες είχαν ξεκόψει 20 άτομα και άρχισαν να τους κυνηγούν. Ο Παύλος σταμάτησε και του επιτέθηκαν. Τον χτυπούσαν. Η Χρύσα είπε στους αστυνομικούς ότι τους χτυπούν και να πάνε να τους βοηθήσουν. Ο γιος μου δεν μπορούσε να απομακρυνθεί, τον είχαν στριμώξει.

Τότε εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς. Είδα στο βίντεο ότι τον παρατηρούσε από απόσταση 50 μέτρων.

Άκουσα να λένε ότι όταν μαχαίρωσε τον γιο μου του έστριψε το μαχαίρι. Γι αυτό νομίζω πως δεν είδα αίματα. Γύρισε το αίμα προς τα μέσα. Η Χρύσα μου είπε ότι ο Παύλος σήκωσε τη φανέλα για να φανούν τα τραύματά του και υπέδειξε τον δολοφόνο. Είπε, αυτός με μαχαίρωσε. Και του φώναξε ‘’πού πας ρε; Με μαχαίρωσες και φεύγεις;’’»

Πρόεδρος: Γνωρίζονταν;

Μάρτυρας: Απ’ ό,τι ξέρω, όχι. Ηταν άγνωστοι μεταξύ τους.

Πρόεδρος: Ποιο ήταν το κίνητρο;

Μάρτυρας: Το κίνητρο είναι ότι αυτή ο οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Ο γιος μου τους ενοχλούσε, τα τραγούδια του που είναι κατά του φασισμού. Ήταν ευρέως γνωστά τα τραγούδια του. Εκανε συναυλίες, μάζευαν χρήματα και τα έδιναν σε αστέγους.

Όταν βρίζεις κάποιους και νομίζεις ότι είσαι ο ελληνάρας που θα σώσεις την πατρίδα σου γιατί αυτό το στυλάκι έχει ο Ρουπακιάς. Εντολή πήρε για να σκοτώσει. Δεν κάνουν κάτι χωρίς εντολή. Ιεραρχικά το κάνουν από τον αρχηγό».

Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση του πατέρα του θύματος, οι κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν για το ποια είναι η θέση τους έναντι της κατηγορίας.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς απάντησε ότι αποδέχεται την ανθρωποκτονία αλλά αρνείται την εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισής του κ. Ρουμπέκας, διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς δέχεται ότι ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθ’ υπέρβαση των ορίων άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα