Γκάλοπ: Προβάδισμα 8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

22:44 4/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Στις 8 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για τη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων, όπως δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο επιστημονικός διευθυντής

της Prorata Γιάννης Κωνσταντινίδης, παρά την εικόνα σταθερής υπεροχής της Ν.Δ. επί δεκαοκτώ συνεχόμενους μήνες, το σκηνικό αυτό περιέχει αρκετές αβεβαιότητες, καθιστώντας υπό αίρεση την έκβαση της τελικής μάχης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26% και η ΝΔ 34%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 14%. Η δημοσκόπηση φέρνει τη Χρυσή Αυγή στην πέμπτη θέση με 9% και στην τέταρτη το ΚΚΕ με 13%. Ακολουθούν: Ενωση Κεντρώων 7%, Ελληνική Λύση 6%, Λαϊκή Ενότητα 5%, Πλεύση Ελευθερίας 5%, ΜέΡΑ25 5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5%, Εθνική Ενότητα 5%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 4%.

Στα δημογραφικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης παρατηρούμε τα εξής:

Οι άνδρες ψηφίζουν σε ποσοστό 23% ΣΥΡΙΖΑ και 35% Ν.Δ., ενώ οι γυναίκες 28% και 34% αντίστοιχα.

Ως προς την ηλικία, η καλύτερη επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στις ηλικίες 45 έως 54 ετών (29%), ενώ για τη Ν.Δ. στις ηλικίες άνω των 65 ετών (52%).

Ως προς την απασχόληση, μισθωτοί (32%) και φοιτητές (30) είναι οι βασικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι συνταξιούχοι (42%) και οι νοικοκυρές (38%) για τη Ν.Δ.

Οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδό τους είναι: κατώτερης (34%), μέσης (25%) και ανώτερης (25%). Για τη Ν.Δ. 48%, 31% και 33% αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική καταγραφής της πρόθεσης ψήφου, η ProRata καταγράφει τις ατομικές απαντήσεις για την πιθανότητα ψήφου για καθένα κόμμα και υπολογίζει τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κάθε κόμματος, αθροίζοντας τα ποσοστά εκείνων που έχουν δηλώσει ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να επιλέξουν κάθε κόμμα.

Συνεπώς, το άθροισμα των ποσοστών δυνητικής εκλογικής επιρροής όλων των κομμάτων στον τελικό πίνακα είναι μεγαλύτερο του 100%, γιατί πολλοί επιλέγουν να δηλώσουν ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να ψηφίσουν δύο ή περισσότερα κόμματα.

The post Γκάλοπ: Προβάδισμα 8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα