Ο Ζάεφ ανέδειξε τον βαθύ αλυτρωτισμό των Σκοπίων…

10:56 7/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέδειξε με τις φαινομενικά διαλλακτικές δηλώσεις του περί διεθνούς συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων, τον βαθύ αλυτρωτισμό που υπάρχει στον πυρήνα της κρατικής ιδεολογίας τους. Μίλησε ανοιχτά για «Μακεδόνες» εκτός «Μακεδονίας», για τους οποίους πρέπει να μεριμνά η χώρα του, προφανώς ως μητέρα πατρίδα.

«Ας ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας

και να δούμε πώς αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας. Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους «Μακεδόνες» εκτός «Μακεδονίας«» είπε.

Έως προχθές τόνιζε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τη «μακεδονική» ταυτότητα τής χώρας του και έστελνε μήνυμα πως πρόκειται για «κόκκινη γραμμή« στις διαπραγματεύσεις. Ταυτόχρονα, δήλωνε πως δεν υποκρύπτεται κανένας αλυτρωτισμός ούτε στο Σύνταγμα των Σκοπίων, ούτε στην κρατική ιδεολογία τους.

Από χθες, όμως, όλα είναι ξεκάθαρα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλά για «Μακεδόνες», που βρίσκονται έξω από τα σύνορα τής χώρα του. Και ανακοινώνει ότι πρέπει να μεριμνά για αυτούς. Το μόνο που δεν είπε, είναι το πού βρίσκονται οι «Μακεδόνες», που έχει στο μου του. Μήπως στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία;

Προφανώς, αυτό εννοεί ο μετριοπαθής, κατά τα άλλα, κύριος Ζάεφ. Μόνο που στην Ελλάδα ζουν Έλληνες Μακεδόνες και στη Βουλγαρία, Βούλγαροι Μακεδόνες. Όπως στα Σκόπια, Σλαβομακεδόνες. Έχουν διακριτή εθνική ταυτότητα, δηλαδή, πράγμα το οποίο δεν δείχνει να αποδέχεται εκείνος. Αν και δεν το λέει ρητώς, υπονοεί ότι η γεωγραφική ενότητα της Μακεδονίας (που περιλαμβάνει την ελληνική Μακεδονία, τα Σκόπια και ένα τμήμα της Βουλγαρίας) αποτελεί ένα διαμελισμένο Έθνος, το Έθνος των Μακεδόνων. Το επόμενο που θα πει ο ίδιος ή κάποιος από τους επόμενους πρωθυπουργούς των Σκοπίων είναι ότι αυτό το Έθνος πρέπει να επανενωθεί.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι ο ασίγαστος αλυτρωτισμός, που μελλοντικά μπορεί να αποτελέσει όχημα και για εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος τής χώρας μας, εμπεριέχεται στο ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού», τής ύπαρξης «Μακεδονικού Έθνους». Και είναι αυτό ακριβώς που δεν συζητά καν ο Ζάεφ.

Τι λύση μπορεί να υπάρξει, λοιπόν, που να μπορεί να αντέξει στο χρόνο;

Ο Ζάεφ ανέδειξε τον βαθύ αλυτρωτισμό των Σκοπίων…

The post Ο Ζάεφ ανέδειξε τον βαθύ αλυτρωτισμό των Σκοπίων… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα