Ο Τσίπρας κατάλαβε αργά το ολέθριο λάθος του με τον Βαρουφάκη

01:33 11/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Βλέποντας τις φωτογραφίες του Γιάννη Βαρουφάκη στο πλοίο για την Αίγινα, λίγες ώρες πριν συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης στους δανειστές, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κατάλαβε το ολέθριο λάθος που έκανε να τον ορίσει υπουργό Οικονομικών.

Δε θυμάμαι -στα μεταπολιτευτικά χρονικά, τουλάχιστον- βουλευτή, εν ενεργεία ή πρώην υπουργό, να περιφρονεί τόσο ανοιχτά το Κοινοβούλιο -και, μάλιστα,

σε τόσο καθοριστική στιγμή για τη χώρα. Πόσο μάλλον τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος έγραψε τις τελευταίες πράξεις της ελληνικής τραγωδίας.

Τον άνθρωπο που έλεγε φόρα παρτίδα ότι μαγνητοφωνεί τις συνεδριάσεις του Eurogroup, που τη μιά δήλωνε δημόσια ότι «εντάξει μωρέ, ίσως αυξήσουμε τον ΦΠΑ σε ένα προϊόν, έτσι για τους τύπους» και την άλλη ότι «θα δίνουμε μπόνους σε όσους πληρώνουν με κάρτες», χωρίς να ξέρει καν ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Τον άνθρωπο που αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή του στο σχέδιο Γιούνκερ, επιβάλλοντας ουσιαστικά το δημοψήφισμα, μετά το οποίο ισχυριζόταν ότι θα καταρρεύσουν οι αγορές και το ευρώ.

Τον άνθρωπο που την ημέρα του δημοψηφίσματος δήλωνε ότι η Ελλάδα πρέπει να εκδώσει παράλληλο νόμισμα.

Τον άνθρωπο που έγινε ο «ήρωας των αγανακτισμένων» ταΐζοντάς τους με παραμύθια της Χαλιμάς.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρει ακέραιη την ευθύνη για την ανάθεση του πιο κρίσιμου τομέα στον νάρκσισο, αλαζόνα, επιδειξιομανή και, παραλίγο μοιραίο για την Ελλάδα, Βαρουφάκη… O Γιάννης Δραγασάκης τον είχε προειδοποιήσει να μην το κάνει, αλλά δεν τον άκουσε….

Keywords
Τυχαία Θέματα