Στον Παναθηναϊκό δεν αρκεί μόνο ένα «πεντάρι»…

19:42 27/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Τι μπορούσε να περιμένει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ρεάλ, όταν ο Καλάθης σούταρε 8 φορές για τρίποντο και ευστόχησε τη μία, όταν ο Ντεσόν Τόμας έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του με 4 πόντους, όταν όλοι οι ψηλοί μαζί πήραν 15 ριμπάουντ τη στιγμή που μόνος του ο Ταβάρες κέρδισε 14;

Το πολύ μια αξιοπρεπή ήττα, τίποτα περισσότερο. Ο Ρικ Πιτίνο χρησιμοποίησε μόνο 9 παίκτες, δείχνοντας ότι ουσιαστικά δεν υπολογίζει τους υπόλοιπους.

Στο ημίχρονο είπε πως οι ψηλοί της ομάδας θα φτάσουν στη ρακέτα το…Πάσχα, και στο τέλος του ματς εξομολογήθηκε ότι ένα πρόβλημα είναι η έλλειψη αξιόπιστου σέντερ φορ και ένα άλλο το πώς αγωνίζονται οι υπάρχοντες παίκτες στις άλλες θέσεις.

Είναι αλήθεια και τα δυο. Χρειάζεται σίγουρα ένα ποιοτικό «πεντάρι«, που δεν θα παίζει απλώς πικ εντ ρολ με τον Καλάθη για να καρφώσει αν πάρει σωστή πάσα στο στεφάνι, αλλά θα μπορεί να τραβά πάνω του δυο αντιπάλους και -αν δεν μπορεί να σκοράρει- να δίνει πίσω τη μπάλα σε ελεύθερους συμπαίκτες του για τρίποντο. Χρειάζεται, όμως, επιπλέον να «ξυπνήσουν» και οι σημερινοί παίκτες. Με τη Ρεάλ η άμυνα ήταν «τρύπια» και ο Καμπάτσο το εκμεταλλεύτηκε άριστα. Δεν υπήρχαν αλληλοκαλύψεις, δεν δούλεψαν τα μπλοκ άουτ ώστε να μην ανανεώνουν τις επιθέσεις οι Μαδριλένοι, δεν κυνηγήθηκαν οι σπουδαίοι αντίπαλοι σουτέρ, με αποτέλεσμα να είναι συνέχεια ξεμαρκάριστοι για σουτ τριών πόντων.

 Σε αυτό το ματς φάνηκε πιο πολύ η απουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο. Μόνο ο Φριντέτ έδειξε πνευματικά έτοιμος, σκοράροντας και παλεύοντας στην άμυνα. Ο Καλάθης διέρχεται μακρά περίοδο αστοχίας στα τρίποντα και, όμως, συνεχίζει να σουτάρει πολλές φορές. Πρέπει να σταματήσει να το κάνει ή να δουλέψει περισσότερο, ώστε να ευστοχεί συχνότερα. Ο Παπαγιάννης είναι ανάγκη να προσπαθήσει πιο πολύ για να εκμεταλλευτεί τα πλούσια προσόντα του. Δεν γίνεται να είναι περισσότερο συνεπής ο Μήτογλου, που στο κάτω κάτω δεν είναι πεντάρι. Με απόντα τον Παππά και κάτω του μετρίου τον Ράις, οι «πράσινοι» ξέμειναν και από γκαρντ. Για τον Ουέσλιν Τζόνσον και τον Μπέντιλ δεν χρειάζονται λόγια. Πρέπει να ετοιμάσουν βαλίτσες.

Ο Πιτίνο έχει πολλή δουλειά. Ξέρει ότι ακολουθούν τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι Μιλάνο. Αν χαθούν η ομάδα θα βρεθεί στο 9-9 από το 9-6 που ήταν πριν τα Χριστούγεννα. Ο Αμερικανός κόουτς μπορεί να ανεβάσει το ηθικό και να τονώσει τη μαχητικότητα των παικτών που πέρυσι, μετά τα Χριστούγεννα, έτρωγαν σίδερα. Και, βέβαια, να επιλέξει έναν δημιουργικό σέντερ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα βάλει το χέρι στην τσέπη. Άλλωστε, είναι ο μόνος που το κάνει για την ομάδα…

The post Στον Παναθηναϊκό δεν αρκεί μόνο ένα «πεντάρι»… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα