Δένδιας, Ιμάμογλου στο Φανάρι και ενόχληση Άγκυρας

16:56 26/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Προβληματισμό και ενόχληση φαίνεται ότι προκάλεσε στην τουρκική ηγεσία η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Κωνσταντινούπολη, για τη Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Φανάρι, γεγονός που αποτυπώνεται σε δημοσιεύματα φιλικών προς τον Ταγίπ Ερντογάν ΜΜΕ

Το στοιχείο που κινητοποίησε την προσοχή τους ήταν η παρουσία στο Πατριαρχείο και του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, τον οποίο πολέμησε προσωπικά ο Τούρκος πρόεδρος για να μην καταφέρει να εκλεγεί. Ο Ιμάμογλου ανήκει στο αντιπολιτευόμενο

κεμαλικό κόμμα και πιθανότατα θα είναι ο αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2023.

Κάποιες ιστοσελίδες κατηγόρησαν, μάλιστα, τον Ιμάμογλου ότι σκόπιμα επέλεξε να επισκεφτεί ανήμερα Χριστούγεννα το Πατριαρχείο, έτσι ώστε να έχει έστω κι αυτή τη σύντομη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, καθώς το κόμμα του έχει δηλώσει την αντίθεσή του στην πολιτική Ερντογάν στη Λιβύη.

Ο ίδιος ο υπουργός, πάντως, έστειλε και στους Τούρκους τις ευχές του: «Είχα τη χαρά σήμερα να γιορτάσω τα Χριστούγεννα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου άκουσα τη λειτουργία την οποία έκανε ο προκαθήμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και δέχτηκα μαζί με την οικογένειά μου τις ευλογίες του. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλες και όλους, καταρχήν σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, στους ορθόδοξους χριστιανούς αλλά και σε όλους τους ανθρώπους απανταχού της οικουμένης και εδώ στους Τούρκους οικοδεσπότες μας ό,τι καλό. Υγεία, ευτυχία, αγάπη και ευημερία. Να είμαστε πάντα καλά και του χρόνου».

The post Δένδιας, Ιμάμογλου στο Φανάρι και ενόχληση Άγκυρας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα