Αεροπορική τραγωδία στο Καζακστάν -12 νεκροί, πολλοί διασωθέντες

16:50 27/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Αεροπορική τραγωδία στο Καζακστάν. Επιβατηγό αεροπλάνο Fokker-100, της εταιρίας Bek Air, με 95 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αλμάτι με προορισμό την πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστάνα). Κατέπεσε πάνω σε τοιχίο από μπετόν και στη συνέχεια διαπέρασε διώροφο κτίριο.

Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 16 νεκρούς, αλλά λίγο αργότερα η Επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων της χώρας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί

είναι 12 (μεταξύ αυτών και ο πιλότος), δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και τα ονόματά τους. Περισσότερα σπό 60 άτομα διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.

Το Φόκερ της Bek Air άρχισε να χάνει ύψος αμέσως μετά την απογείωση και τελικά συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην κατεπείγουσα απομάκρυνση των κατοίκων της εξαιτίας των πολλαπλών κινδύνων. Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν το αεροσκάφος κομμένο σε δύο μεγάλα κομμάτια. Το μπροστινό του τμήμα, με το ρύγχος και περίπου δέκα παράθυρα να είναι ορατά, είναι σφηνωμένο σε ένα σπίτι κατεστραμμένο κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Σε όλη την περιοχή είναι σκορπισμένα συντρίμμια. Κανένα από τα δύο τμήματα του αεροσκάφους που εικονίζονται σε αυτά τα στιγμιότυπα δεν μοιάζει να έχει πάρει φωτιά, κάτι μάλλον σωτήριο για τους ανθρώπους που διασώθηκαν με δεδομένο πως οι δεξαμενές του Φόκερ ήταν γεμάτες με καύσιμα για την πτήση.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ ανακήρυξε την 28η Δεκεμβρίου 2019 ημέρα εθνικού πένθους, ενώ έδωσε εντολή όλες οι πτήσεις εταιριών χαμηλού κόστους και όλα τα Φόκερ-100 να καθηλωθούν, για να γίνει έρευνα για ενδεχόμενες παραβιάσεις των κανονισμών ασφάλειας των πτήσεων.

«Οι υπεύθυνοι για το δυστύχημα θα τιμωρηθούν αυστηρά βάσει του νόμου», δήλωσε.

Η εταιρεία Bek Air είναι ο πρώτος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους του Καζακστάν. Διαθέτει 7 Φόκερ-100, αεροσκαφών μέσων αποστάσεων που παρήγαγε η ομώνυμη ολλανδική κατασκευάστρια ως την πτώχευσή της και την εξαγορά της από γερμανική εταιρεία

The post Αεροπορική τραγωδία στο Καζακστάν -12 νεκροί, πολλοί διασωθέντες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα