Ο Κυριάκος πήρε τ’ όπλο του… Βολές και κατά Βενιζέλου για το χαράτσι

19:20 22/7/2014 - Πηγή: Aixmi

«Σιωπητήριο» σε «γαλάζιους» αλλά και «πράσινους» υπουργούς, που διαφωνούν με την αξιολόγηση στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιχειρεί να επιβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η αξιολόγηση και οι απολύσεις που θα προκύψουν είναι ανειλημένη υποχρέωση της χώρας.

Δεν δίστασε, μάλιστα, να βάλει και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου -αν και χωρίς να τον κατονομάσει- υπενθυμίζοντας το «χαράτσι», το οποίο είχε επιβάλει (μέσω της ΔΕΗ).

«Η ιστορία λέει ότι όσες

φορές προσπαθήσαμε να αναδιαπραγματευτούμε και επιχειρήσαμε να θέσουμε τέτοια θέματα στην τρόικα σπάσαμε τα μούτρα μας. Πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει».

Η βολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν ευθεία. Αναφερόταν στο τέλος του καλοκαιριού του 2011, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών είχε διώξει την τρόικα και χρειάστηκε να επιβληθεί το «χαράτσι» για να να επιστρέψει στην Αθήνα.
Ο φόρος που ειρωνικά χαρακτηρίζει «δώρο» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στον Σκάι.

«Η χώρα πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον κεντρικό στόχο που είναι η ρύθμιση του χρέους και η μείωση των φόρων», πρόσθεσε.
«Η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική, οι υπουργοί πρέπει να ξεχάσουν τον παράδεισό τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα