Άνθιμος: Έργα του διαβόλου τα τουρκικά σίριαλ

15:51 22/7/2014 - Πηγή: Aixmi

Οι πιστοί της Θεσσαλονίκης έχουν συνηθίσει τις παρεμβάσεις του μητροπολίτη τους σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Αυτήν την Κυριακή , μετά από τη λειτουργία στο ναό της Πυλαίας ο μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε στην κατάρριψη του Boeing στην Ουκρανία, την οποία έφερε ως παράδειγμα για την παρουσία του «κακού» στον κόσμο. Από κει πήρε πάσα όμως και στράφηκε κατά των τουρκικών σήριαλ. «Μόνο αυτός είναι ο διάβολος; Τι άποψη έχετε

για την τηλεόραση; Πώς είναι οι τηλεοράσεις; Θα σας πω εγώ κάτι που είναι και ίσως κακοφανεί σε μερικούς. Τα προβαλλόμενα σίριαλ από το Ισλάμ και την Τουρκία είναι διαβολική ενέργεια», είπε ο Άνθιμος, προσθέτοντας ότι κάποτε ήταν ασύλληπτο στην Ελλάδα να υπάρχει «τέτοια εκπροσώπηση -δήθεν- των Τεχνών αυτών που αναφέρονται εις τα θέματα των τηλεοράσεων, του τηλεοπτικού μας κόσμου, που υπάρχει σήμερα».

Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ούτε τα ελληνικά προγράμματα : «Αλλά μήπως και τα δικά μας, πολλά είναι καλύτερα; Υπάρχει τόση χυδαιότης, τόση κακία, τόση ντροπή, τόση αναισθησία… Από τι; Ο διάβολος! Αλλά ο συνεργός ποιος είναι; Ο άνθρωπος…»πρόσθεσε ακόμη ο Ανθιμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα