«Νέκρωσε» η Σαλαμίνα εξαιτίας της δυσωδίας – Μεγάλη οικολογική καταστροφή

13:27 12/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε μήκος 1,5χλμ. μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων εκτείνεται η ρύπανση από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα στη Σαλαμίνα.

Στην περιοχή εργάζονται δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τις εργασίες απορρύπανσης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ωστόσο σύμφωνα με τη δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου «θα χρειαστεί χρόνος, αφού η ζημιά είναι μεγάλη».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με το salamina-press.blogspot.gr, η κυρία Νάννου επεσήμανε πως «η θάλασσα και οι ακτές είναι πολύ επιβαρυμμένες»

ενώ εξαιτίας της άσχημης μυρωδιάς που επικρατεί στην ατμόσφαιρα έχει νεκρώσει όλη η περιοχή.

Έως σήμερα έχουν περισυλλεγεί από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων τουλάχιστον είκοσι κυβικά πετρελαιοειδών και επτά κυβικά στερεά απόβλητα, ενώ στην περιοχή των Σεληνίων επιχειρεί συνεργείο είκοσι τριών ατόμων ιδιωτικής εταιρείας αντιρρύπανσης, με πέντε βυτιοφόρα οχήματα και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, η σφράγιση των εργασιών στεγανοποίησης του ναυαγίου έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να κατατεθεί σχέδιο από ιδιωτική εταιρεία για την απάντληση των καυσίμων.

Η δήμαρχος Σαλαμίνας επιμένει πως «αν αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου, τότε δεν αποκλείεται το πρόβλημα της ρύπανσης να επεκταθεί σε όλο το Σαρωνικό».

H φωτό από το salamina-press.blogspot.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα