Μέρκελ: Η Τουρκία του Ερντογάν έχει απομακρυνθεί από το κράτος δικαίου

12:51 12/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην προεκλογική εκπομπή «Wahlarena» του ARD εμφανίστηκε η καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ όπου αναφέρθηκε στις γερμανοτουρκικές σχέσεις μετά τη νέα ταξιδιωτική προειδοποίηση της Τουρκίας για τα ταξίδια Τούρκων πολιτών στη Γερμανία.

Όπως τόνισε η κυρία Μέρκελ απευθυνόμενη στους Τούρκους της Γερμανίας: «Είστε σπίτι σας, σας εκτιμούμε», ενώ παράλληλα θέλησε να κάνει

σε όλες τις πλευρές σαφές ότι η χώρα της δεν επιθυμεί να μεταφερθούν οι τουρκικές διενέξεις στην επικράτειά της. «Η Τουρκία απομακρύνθηκε πολύ από αυτό που θεωρεί ως κράτος δικαίου. Πρόκειται για τον πρόεδρο Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα του ΑΚΡ» τόνισε σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Στην ίδια εκπομπή η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε ότι η Γερμανία θα πρέπει να δείξει πιο καθαρά τη θέση της και σε ό,τι αφορά το ερώτημα εάν πρέπει να σταματήσουν οι προενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. «Η Γερμανία όμως δεν θα πρέπει να καταστρέψει τις ελπίδες των ανθρώπων που αντιστέκονται στις εξελίξεις στην Τουρκία», πρόσθεσε δείχνοντας για άλλη μια φορά τον σκεπτικισμό της απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα