Νέες αποκαλύψεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

11:25 16/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες πυροσβεστικά οχήματα είχαν μετακινηθεί από την Ανατολική Αττική ακόμη και από τον Νέο Βουτζά στο μέτωπο της Κινέττας, με βάση την εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σύμφωνα με δημοσίευα της «Καθημερινής».

Διασταυρωμένες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως υδροφόρες που εκτελούσαν περιπολία στο Νταού Πεντέλης και πιθανολογείται ότι θα είχαν σβήσει άμεσα τη φωτιά είχαν κατόπιν εντολής μετακινηθεί στη Δυτική Αττική και στο μέτωπο της Κινέττας.

Απελπιστική είναι η εικόνα που προκύπτει για την αντίδραση

των επιχειρησιακά υπευθύνων της Πυροσβεστικής όσον αφορά στην κινητοποίηση των εναέριων μέσων. Παρά το γεγονός ότι οι δύο αξιωματικοί από το ελικόπτερο συντονισμού προειδοποίησαν τον τότε επιχειρησιακό υπαρχηγό και νυν αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο πως η φωτιά είναι επικίνδυνη, μόνο ένα ελικόπτερο πήρε εντολή να κατευθυνθεί στο Μάτι.

Δόθηκε εντολή και σε δεύτερο η οποία όμως ανακλήθηκε και το πλήρωμα διατάχθηκε να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού στα διυλιστήρια Κινέττας-Αγίων Θεοδώρων, πάρα το ότι η φωτιά εκεί είχε χαρακτηριστεί ελεγχόμενη.

Πηγή: Καθημερινή

The post Νέες αποκαλύψεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα