Πέθανε ο συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Άλεν – Συντετριμμένος ο Μπιλ Γκέιτς

10:59 16/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Στα 65 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Άλεν, από επιπλοκές του καρκίνου από τον οποίο έπασχε, σύμφωνα με ανακοίνωση από την εταιρεία του, Vulcan.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του ιδρυτή μας Πολ Άλεν, συνιδρυτή της Microsoft», ανέφερε η Vulcan, την οποία δημιούργησε και ήταν βασικός μέτοχος.

Ο Άλεν «πέθανε τη Δευτέρα το απόγευμα

εξαιτίας των επιπλοκών του λεμφώματος μη-Χότζκιν από το οποίο έπασχε, στο Σιάτλ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο ίδιος είχε ανακοινώσει στις αρχές Οκτωβρίου ότι παρουσίασε υποτροπή, ενώ οι γιατορί του δήλωναν «αισιόδοξοι».

Για πρώτη φορά είχε υποβληθεί σε θεραπεία το 2009.

Αποχώρησε από τη Microsoft το 1983, πριν ιδρύσει και γίνει πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σιάτλ και διαχειρίζεται πόρους στους τομείς του πολιτισμού, των ακινήτων, των ΜΜΕ και του αθλητισμού.

Η περιουσία του ανερχόταν το βράδυ της Δευτέρας σε 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Μπιλ Γκέιτς που ίδρυσε με τον Άλεν τη Microsoft το 1975, με ανακοίνωσή του εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του παλαιότερου και πιο αγαπημένου φίλου του.

The post Πέθανε ο συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Άλεν – Συντετριμμένος ο Μπιλ Γκέιτς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα