Μουζάλας: Υπάρχει «κακό κλίμα» στην ΕΕ, αλλά δεν τίθεται θέμα Σένγκεν

15:31 3/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Την δέσμευση ότι η κατάσταση στην Ειδομένη θα αλλάξει εντός 4 – 5 ημερών, έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του προϋπολογισμού του 2016. Μάλιστα επεσήμανε ότι η λύση «θα είναι δύσκολη».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις «κακό κλίμα» στην Ε.Ε., αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα Σένγκεν.

«Λυπάμαι

που μία σοβαρή εφημερίδα αντέγραψε τους Financial Times, που είναι μία σοβαρή εφημερίδα, που όμως γράφει ψέματα», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «διαστρεβλώσεις» και παρέθεσε σειρά δηλώσεων που διαψεύδουν ότι υπάρχουν σχέδια εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν.

«Το θέμα αυτό δεν τίθεται από την Ευρώπη, αλλά από κάποιες χώρες, όπως η Ουγγαρία, που φέρονται με τον γνωστό τρόπο στους πρόσφυγες. Άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Αυστρία αντιδρούν σ’ αυτή την πολιτική με τους φράκτες κ.λπ. Χώρες της Ευρώπης πάνε να δημιουργήσουν ένα πρόβλημα στη χώρα μας», ανέφερε και σημείωσε ότι δεν έχει συζητηθεί τέτοιο θέμα στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, απλώς έχει γίνει συζήτηση ανάμεσα σε δύο Επιτρόπους.

Για το έγγραφο που με το οποίο φέρεται να τίθεται θέμα Σένγκεν ο κ. Μουζάλας είπε ότι δεν αποτελεί θέση της Ε.Ε. και τόνισε ότι πρόκειται για ένα εισηγητικό έγγραφο που μπορεί να προτείνει ο καθένας και θα απορριφθεί.

«Η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Υπάρχει μία προσπάθεια να αλλάξει χωρίς αιματηρή βία να αλλάξει. Έχετε δίκιο ότι καθυστερούν τα τρένα», είπε ο κ. Μουζάλας για την Ειδομένη.

Πρόσθεσε πως «όποτε έχω πει ότι η κατάσταση θα αλλάξει (π.χ. στη Λέσβο και στη Βικτώρια) έχει γίνει. με αυτή την έννοια σας λέω ότι στην Ειδομένη θα δοθεί λύση. Δεν θα είναι μία βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι δύσκολη λύση για την κυβέρνησή μας».

«Όχι με λουλούδια, ούτε με ξύλο», είπε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι «το σχέδιο υπάρχει» και ζητώντας μία διορία 4-5 ημερών.

Όσον αφορά την κριτική για «ξέφραγο αμπέλι» και «αφύλακτα σύνορα», ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι «τα χερσαία σύνορα τα διαχειριζόμαστε άψογα, δεν έχουμε εισροή από εκεί. Στα θαλάσσια η αποτροπή σημαίνει πνιγμός, το ξέρουν όλοι όσοι έχουν κυβερνήσει, και έχουμε πει ότι δεν θα το κάνουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα