Μόνο 1 στους 3 Γερμανούς θέλει δημοψήφισμα όπως το βρετανικό

12:25 26/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Emnid που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag και δημοσιεύεται σήμερα, μόλις το 29% των Γερμανών, κάτι λιγότερο από 1 στους 3, τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας τους στην ΕΕ ή την έξοδό της από αυτήν.

Συγκεκριμένα το 63% είναι αντίθετοι στη διενέργεια δημοψηφίσματος

που θα κρίνει το μέλλον της χώρας τους στην ΕΕ. Επίσης, σύμφωνα με τα ερήματα της έρευνας, το 63% των Γερμανών εξέφρασαν θλίψη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και μόλις το 11% είπαν ότι θεωρούν θετική εξέλιξη την ψήφο υπέρ του Brexit.

Επιπλέον, κατά την έρευνα, το 70% του δείγματος κρίνουν ότι πρέπει να προωθηθεί μια μεταρρύθμιση της ΕΕ.

Το Σάββατο, στη Φινλανδία, συγκεντρώθηκαν 10.000 υπογραφές υπέρ του αιτήματος για διεξαγωγή δημοψηφίσματος παρόμοιου με το βρετανικό ενώ επίσης και στη Σλοβακία το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα ανέλαβε πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές υπέρ της διεξαγωγής ενός τέτοιου δημοψηφίσματος. Στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα του ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού Εθνικού Μετώπου, επεσήμανε ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει απορρίψει το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αλλά το κόμμα της συνεχίζει να επιθυμεί να γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα