Μητσοτάκης: Βοήθημα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται

17:54 5/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Άμεση ενίσχυση 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το δημογραφικό πρόβλημα στη Βουλή. Το μέτρο θα έχει εισοδηματικά κριτήρια και το κόστος του δεν ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια το χρόνο.

Εξήγγειλε, ακόμη, την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και την ένταξη στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ

όλων των βρεφικών ειδών και των ειδών υγιεινής και πρώτης ανάγκης.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει εκτός παιδικών σταθμών, πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ, και τόνισε ότι κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν θα βρει θέση σε παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει κουπόνι ύψους 180 € για 10 μήνες το χρόνο, έτσι ώστε να επιλέγει εκείνη το σταθμό που θα προτιμά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι θα επαναφέρει τα ποσά που περιέκοψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ενώ ζήτησε να αντιμετωπιστούν διακομματικά θέματα όπως οι υιοθεσίες, τα υπογόνιμα ζευγάρια και ο μεγάλος αριθμός των εκτρώσεων στην πατρίδας μας.

The post Μητσοτάκης: Βοήθημα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα