Αλιβιζάτος: Ο Τσίπρας είναι πολύ έξυπνος, πιάνει πουλιά στον αέρα

17:26 5/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η εξαιρετικά θετική αναφορά στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα από τον Συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία του ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στη Lifo και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ανέστη αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το 2016, με αντικείμενο θέματα του Συντάγματος.

«Έχει το μεγάλο προσόν που είχε και ο Ανδρέας Παπανδρέου

να είναι πολύ γοητευτικός στη συνομιλία. Και πολύ συμπαθής», είπε. και πρόσθεσε: «Έχει ταχύτατη αντίληψη και πραγματικά αισθάνεσαι ότι δεν χρειάζεται να συζητάς από τα πιο στοιχειώδη στην αρχή μαζί του για φτάσεις εκεί που θέλεις. Πιάνει πουλιά στον αέρα«.

Ο κ. Αλιβιζάτος σχολίασε το γιατί απέτυχε το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ, στη συνεργασία του με το Ποτάμι:

«Νομίζω ότι ήταν πρόωρο. Οι εγωισμοί ήταν πολύ έντονοι και παρέμειναν έντονοι. Δεν είδα απ’ όλους τους συμμετέχοντες τη διάθεση να θυσιάσουν κάτι που θεωρούσαν δικό τους για χάρη του κοινού καλού. Εκεί είναι το στοιχείο που καταλογίζω πρωτίστως στον Σταύρο Θεοδωράκη, γιατί από κει άρχισαν οι γκρίνιες».

Σε ερώτηση ποιες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης του ΚΙΝ.ΑΛ. και του Ποταμιού, απάντησε:

«Πολύ δύσκολες. Δεν είμαι αισιόδοξος. Αυτήν τη στιγμή φοβάμαι ότι τον χώρο τείνει να τον καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοπτικές δεν είναι ευχάριστες. Δεν έχει επιτευχθεί καν το να υπηρετήσουμε την ενότητα με ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα».

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσαπαθεί να μετεξελιχθεί από αριστερό σε κεντροαριστερό κόμμα.

«Υπάρχουν μερικά στελέχη αδιόρθωτα, προσκολλημένα στα νιάτα τους, στην όχι απλώς ριζοσπαστική αριστερά, με έντονα στοιχεία σταλινισμού και μη ελευθερίας της έκφρασης. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους μετέχουν και στην κυβέρνηση σήμερα, με τέτοιες αντιλήψεις. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος για το πόσο έχουν επηρεαστεί, όμως σίγουρα έχουν επηρεαστεί από την άσκηση εξουσίας. Με την προσκόλληση σε κάποια αρχαία δόγματα είτε γίνεσαι γραφικός, βλέπε Βαρουφάκης, είτε γίνεσαι με άλλη έννοια γραφικός, βλέπε Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου», επισήμανε.

«Ο ρεαλισμός και ο πραγματισμός της εξουσίας τούς έχει αλλάξει. Το ζητούμενο δεν είναι ο τίτλος, το πώς ονομάζεσαι, αλλά το αν γίνεσαι ένα γνήσιο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό κόμμα που στηρίζεται στον κοινοβουλευτισμό, στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην Ευρώπη. Εκεί δεν είμαι βέβαιος ότι είναι όλοι σύμφωνοι, αν και βγάζω τον πρωθυπουργό έξω από αυτό. Έχω την εντύπωση πως το γεγονός ότι είναι νέος τον τοποθετεί στη σωστή μεριά. Οι άλλοι, που είναι πολύ ισχυροί παράγοντες και έχουν ισχυρή τέτοια παράδοση, παραμένουν στην κυβέρνηση».

The post Αλιβιζάτος: Ο Τσίπρας είναι πολύ έξυπνος, πιάνει πουλιά στον αέρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα