«Κατάληψη εχθρικού νησιού» στο σενάριο της τουρκικής άσκησης

13:46 5/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Κατάληψη εχθρικού νησιού περιλαμβάνει το επιθετικό σενάριο της τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Γαλάζια πατρίδα«, που βρίσκεται σε εξελιξη τα τελευταία στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Το νησί, το οποίο αποτελεί προσομοίωση κάποιου ελληνικού, είναι τουρκικό και βρίσκεται στον κόλπο της Σμύρνης. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παρακολουθεί την εισβολή

από αεροσκάφος, το οποίο διαθέτει ειδικό control room.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν σε στρατιωτικό επίπεδο, ο Χούλουσι Ακάρ, προσπαθεί σε ρητορικό επίπεδο να φανεί διαλλακτικός.

«Στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας με την γειτονική χώρα Ελλάδα σε καλύτερο επίπεδο. Με τις συναντήσεις μας με τους ομολόγους μας, με τις επιτροπές που κάνουν συναντήσεις εργαζόμαστε για να φτάσουν οι σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο», ανέφερε.

Για να προσθέσει, βέβαια, ότι «στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

The post «Κατάληψη εχθρικού νησιού» στο σενάριο της τουρκικής άσκησης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα