Κυρία Γεροβασίλη, ο στρουθοκαμηλισμός είναι κακός σύμβουλος

15:11 5/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Δεν έχει διαλέξει πετυχημένο τρόπο υπεράσπισης του έργου της η υπουργός Προστασίας του πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Τα απανωτά κρούσματα ανομίας των τελευταίων ημερών, ούτε fake news είναι, ούτε εφεύρημα των ΜΜΕ της «διαπλοκής». Αποτελούν μια εξοργιστική πραγματικότητα και η υπουργός θα πρέπει να σκύψει πάνω της με καθαρό μυαλό, ώστε να δει πώς θα βοηθήσει την αστυνομία να την αντιμετωπίσει.

Ο στρουθοκαμηλισμός και ο φανατισμός δεν

είναι καλοί σύμβουλοι. Η άποψη ότι «πάντα τα ίδια γίνονταν, αλλά τώρα τα φουσκώνουν τα Μέσα της διαπλοκής για να εξαφανίσουν από το προσκήνιο την καταδίκη για παιδεραστία του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη«, στερείται σοβαρότητας. Και, επιπλέον, δείχνουν μια αντίληψη για τη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης, που δεν παραπέμπει σε δυτικές δημοκρατίες.

Είναι αλήθεια ότι κουκουλοφόροι και χουλιγκάνοι τα σπάνε εδώ και δεκαετίες, με όλες τις κυβερνήσεις. Είναι αλήθεια ότι η αστυνομία σημειώνει καθημερινές επιτυχίες στην αντιμετώπιση του κοινού ποινικού εγκλήματος. Είναι επίσης αλήθεια, όμως, ότι τα Πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι για συμμορίες, οι οποίες απειλούν, προπηλακίζουν και πουλάνε ναρκωτικά. Όπως είναι αλήθεια και ότι οι λεγόμενες αριστερές «συλλογικότητες» αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια, «δράση», την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει είτε «ακτιβίστικη» είτε «στα όρια της νομιμότητας». Με δυο λόγια, είναι αλήθεια ότι τις βλέπει σαν «εφηβικές υπερβολές».

Όσο, λοιπόν, είναι ψέμα -και είναι ψέμα- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι σε καταδικασμένους τρομοκράτες (τύπου Κουφοντίνα και Ξηρού), άλλο τόσο είναι αλήθεια ότι αφήνει τα Πανεπιστήμια στα χέρια κακοποιών, αγκυλωμένος σε μια παρωχημένη αντίληψη περί ασύλου και, ταυτόχρονα, δείχνει ανοχή στις «συλλογικότητες» τύπου Ρουβίκωνα. Κας ας περιμένει, κάθε φορά, τον Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές ο επικεφαλής της «συλλογικότητας».

Αυτά τα βλέπει όλος ο κόσμος. Γι αυτό και βαθμολογεί πολύ χαμηλά τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας. Όπως βλέπει και ότι οι υπουργοί συνοδεύονται από διμοιρίες ΜΑΤ, σε κάθε δημόσια εκδήλωσή τους. Πράγμα που έκαναν και οι προηγούμενοι κυβερνώντες. Μόνο που τότε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε αγανακτισμένους όσους διαδήλωναν, ενώ τώρα τους κατατάσσει συλλήβδην στη Χρυσή Αυγή και προχωρά σε προληπτικές προσαγωγές, τις οποίες αποδέχεται η υπουργός με δημόσιες δηλώσεις της. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική έχει και αύριο. Με άλλα λόγια, αν μετά τις εκλογές υπάρξει άλλη κυβέρνηση που κάνει τα ίδια, θα είναι η κυρία Γεροβασίλη που θα τα έχει νομιμοποιήσει…

The post Κυρία Γεροβασίλη, ο στρουθοκαμηλισμός είναι κακός σύμβουλος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα