Μητσοτάκης: Ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα

11:37 6/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Πριν από τη συνεδρίαση της σκιώδους κυβέρνησης της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου τόνισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που είναι υπό διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε «αδίστακτο δημαγωγό».

Σχολιάζοντας τα αντισταθμιστικά μέτρα που διατυμπανίζει η κυβέρνηση πως θα φέρει, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως βάσει

των εξαγγελιών της κυβέρνησης, τα μέτρα θα καταβάλλονται επί τόπου αλλά οι όποιες ελαφρύνσεις θα είναι υπό προϋποθέσεις.

«Αυτά τα μέτρα δεν ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν από λίγους μήνες, κάθε μέρα που περνά, ο στόχος να δανειστεί η χώρα από τις αγορές γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος, με τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα να ελλοχεύει. Σε λίγο καιρό θα ζητούν και επιπλέον μέτρα«, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση για «κομματικό αίσχος» και διάλυση στην υγεία, πειραματισμούς στην παιδεία, ιδεοληψία στην ασφάλεια και ανοχή στην ανομία, ενώ σχολιάζοντας τη δέσμευση για πλεονάσματα 3,5% είπε πως η χώρα στερείται πολύτιμου δημοσιονομικού χώρου.

«Τέτοιου είδους δεσμεύσεις πνίγουν την οικονομία και υπονομεύουν οποιαδήποτε απόπειρα ανάπτυξης. Καμία αλλαγή δεν προχωρά (…) απομακρυνόμαστε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και από τη θεσμική κανονικότητα. Η κρίση οφείλεται στις δικές μας αδυναμίες» και όχι στα υποτιθέμενα «κακόβουλα σχέδια» των ξένων«, είπε ενώ απέρριψε τα σενάρια Grexit και επιστροφής της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα, διαμηνύοντας πως η χώρα μας «ήταν, είναι και θα παραμείνει» στον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα