Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Αν ο Τσίπρας γνώριζε για το Μάτι είναι ψεύτης και υποκριτής

16:49 16/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ ο πρέοδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως «μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας πολιτική, τα οποία αντέγραψε ο κ.Τσίπρας δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην τα υπερψηφίσουμε. Όμως εμείς δεν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε μικρές ομάδες ψηφοφόρων αποσπασματικά, αλλά να προωθήσουμε ένα συνολικό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας» και επίσης ότι

«ο ΕΝΦΙΑ μειωμένος κατά 30% εκχωρείται στους Δήμους ενισχύοντας την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες θα βλέπουν πού πηγαίνουν οι φόροι τους και η αυτοδιοίκηση θα λογοδοτεί άμεσα και θα κρίνεται από τους πολίτες».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι «η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί» ενώ αναφορικά με την πίεση στη μεσαία τάξη σημείωσε:
«Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία που συμπιέζει τη μεσαία τάξη. Που αφαιρεί τις προοπτικές προόδου από τους μη προνομιούχους. Πρώτος μου στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας».

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση αν δεν κριθούν αναθεωρητέα κρίσιμα άρθρα σαν το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δεν πρέπει να περιμένουμε άλλα 10 χρόνια για να γίνουν οι αυτονόητες αλλαγές στο Σύνταγμα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά στην τραγωδία στο Μάτι άσκηση αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τον πρωυθυπουργό ψεύτη και υποκριτή. «Ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για το #Ματι. Και δεν απάντησε στο κύριο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες: γνώριζε ή δεν γνώριζε πως υπήρχαν νεκροί όταν έκανε το τηλεοπτικό σόου; Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής. Αν δεν γνώριζε είναι ανίκανος διαχειριστής».

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι «ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει αμέσως. Στην επόμενη Βουλή θα υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου. Στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα αποσυνδεθεί η Προεδρική εκλογή από τη διάλυση της Βουλής».

Σχολιάζοντας το μεταναστευτικό και την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, υπογράμμισε: «Αυτό που συμβαίνει στη #Μόρια είναι η απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από μια κυβέρνηση η οποία υποτίθεται κόπτεται για τους πρόσφυγες. Αυτοί που φώναζαν όταν χαλούσε ένα air-condition στην Αμυγδαλέζα, σήμερα δεν λένε κουβέντα για αυτή την ντροπιαστική κατάσταση».

«Ο κ.Κοτζιάς μας είπε πως θα λύσει τις εκκρεμότητες με την Αλβανία πριν πάει διακοπές. Ελπίζω να «Μπορούμε» να στείλουμε αυτόν και την κυβέρνησή του σε μόνιμες διακοπές πολύ σύντομα.Τους προειδοποιώ να μην διανοηθούν να μας φέρουν προ τετελεσμένων όπως έκαναν με τα Σκόπια», είπε μεταξύ άλλων στα απαντήσεις του προς τους δημοσιογράφους.

The post Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Αν ο Τσίπρας γνώριζε για το Μάτι είναι ψεύτης και υποκριτής appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα