«Μαϊμού» παπάδες πάντρευαν ζευγάρια σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη

13:55 16/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Άκυροι θεωρούνται περισσότεροι από 50 γάμοι καθώς τελέστηκαν από… «μαϊμού» παππάδες! Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο γάμος περισσότερων από 50 ζευγαριών δεν είχε τελεστεί, καθώς σύμφωνα με την Εκκλησία, οι τρεις ρασοφόροι που είχαν ανάλαβει το μυστήριο δεν ήταν υπό τη σκέπη τους. Ο γάμος ήταν νόμιμος μόνο όσον αφορούσε την Πολιτεία, καθώς ήταν δηλωμένος στον δήμο της περιοχής και είχνα ανοίξει οικογενειακή μερίδα.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν αρκετά ζευγάρια οδηγήθηκαν στο διαζύγιο και στη διάρκεια

της διαδικασίας κατά την οποία συγκέντρωναν τα απαραίτητα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν νόμιμα παντρεμένοι

Το… πινγκ-πονγκ ανάμεσα στην τοπική μητρόπολη και το ληξιαρχείο πήρε καιρό για να αποδειχθεί τελικά ότι οι ρασοφόροι δεν ήταν κανονικοί ιερείς, καθώς δεν είχαν το χρίσμα της επίσημης Εκκλησίας και μάλιστα ένας από αυτούς είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και είχε βρεθεί στη συνέχεια ενώπιον της Δικαιοσύνης που τον καταδίκασε για απάτη. Θύματα των «μαϊμού» ιερέων είχαν πέσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Eλεύθερο Τύπο» της Κυριακής, περισσότερα από 50 ζευγάρια που παντρεύτηκαν την προηγούμενη δεκαετία στο συγκεκριμένο κτήμα στη Βαρυμπόμπη και καλούνται πλέον να νομιμοποιήσουν τον γάμο τους από την αρχή μέσω της δικαστικής οδού.

Το 2010 ανέλαβε νέος μητροπολίτης στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, όπου υπάγεται η περιοχή του κτήματος, ο κκ. Αθηναγόρας, ο οποίος, χωρίς να γνωρίζει τι είχε συμβεί, αλλά με σκοπό να προστατεύσει το ποίμνιό του από απρόοπτα, απαγόρευσε να λειτουργούν και να τελούν μυστήρια ιερείς που δεν προέρχονταν από τη μητρόπολή του. «Οπως πληροφορήθηκα στη συνέχεια, το πρόβλημα αφορούσε περισσότερους από 50 γάμους που είχαν γίνει πριν από το 2010», λέει στον «E.T.» της Κυριακής ο μητροπολίτης Αθηναγόρας και προσθέτει: «Εγώ, χωρίς να ξέρω ακόμα τι είχε συμβεί, όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, άλλαξα τον κανονισμό ώστε να μην έρχονται ιερείς από άλλες μητροπόλεις γιατί μέχρι τότε πηγαινοέρχονταν διάφοροι στην περιοχή».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

The post «Μαϊμού» παπάδες πάντρευαν ζευγάρια σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα