Η αιτία της καταστροφικής πυρκαγιάς στο «Ελ. Βενιζέλος»

13:28 16/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δύο πραγματογνωμόνων που έχουν οριστεί από την Εισαγγελία Πειραιά και την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά τον απόπλου από τον Πειραιά με προορισμό τα Χανιά, την 28 Αυγούστου,

ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα μοτέρ φορτηγού-ψυγείου, που βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά με 875 επιβάτες, ενώ οι θερμοκρασίες που κυριαρχούσαν μέσα στο πλοίο στη διάρκεια που έκαιγε η καταστροφική φωτιά ήταν αντίστοιχες με αυτές που επικρατούσαν στο Μάτι.

Σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία ΑΝΕΚ που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το φορτηγό στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, πιθανόν από βραχυκύκλωμα, βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο του γκαράζ μαζί με ακόμη ένα φορτηγό-ψυγείο, ενώ οι έλεγχοι που έγιναν στα ηλεκτρικά συστήματα του πλοίου και τους διακόπτες δεν έδειξαν κάποια τεχνική βλάβη.

Τα πορίσματα των δύο πραγματογνωμόνων δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στις αρμόδιες αρχές, αλλά το γεγονός για μία πιθανή βλάβη στο πλοίο έχει αποκλειστεί.

The post Η αιτία της καταστροφικής πυρκαγιάς στο «Ελ. Βενιζέλος» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα