Ο τυφώνας Μανγκούτ σαρώνει τις Φιλιππίνες – Τουλάχιστον 30 νεκροί

13:09 16/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο τυφώνας Μανγκούτ διέλυσε σπίτια, ξερίζωσε οροφές και σπίτια και προκάλεσε πλημμύρες σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις στις Φιλιππίνες σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 άτομα ενώ τώρα κινείται προς την ανατολική ακτή της Κίνας.

Σύμφωνα με τον προεδρικό σύμβουλο Φράνσις Τολεντίνο, ο μεγαλύτερος τραγικός απολογισμός σημειώθηκε στην ορεινή περιοχή Κορντιγέρα στη βόρεια Λουζόν, όπου οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις ενώ 24 άτομα σκοτώθηκαν και 13 αγνοούνται ακόμη. Άλλα τέσσερα άτομα, περιλαμβανομένων και δυο παιδιών, θάφτηκαν κατά την κατολίσθηση στην περιοχή Νουέβα

Εσίχα, άλλο ένα στην Καλίνγκα και ένα άτομο σκοτώθηκε πέφτοντας από δέντρο στην περιοχή Ιλόκος Σουρ.

Εξαιτίας του τυφώνα, που είναι ο ισχυρότερος αυτόν τον χρόνο, δεν ήταν τόσο τρομερός όσο αναμενόταν αν και ακόμη δεν έχει γίνει ο τελικός απολογισμός.

Εξαιτίας του τυφώνα έκλεισαν όλα τα καζίνο στη νήσο Μακάο και αυτό είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Την Κυριακή το πρωί, ο Μανγκούτ κινιόταν στις νότιες ακτές της Κίνας με ανέμους που άγγιζαν τα 177 χλμ/ώρα. Οι αρμόδιοι στο Χονγκ Κονγκ όπου αναμένεται να χτυπήσει ο τυφώνας περίπου 100 χλμ νότια της πόλης, έχουν αναβαθμίσει την επικινδυνότητα στο Τ10, το υψηλότερο επίπεδο. Οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει και οι περισσότερες πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Οι κάτοικοι προειδποιούνται να παραμείνουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους και κυρίως μακριά από παράθυρα ή πόρτες. Στις περιοχές με την υψηλή επικινδυνότητα, έχουν γίνει εκκενώσεις χώρων.

Στη νότια επεαρχία της Κίνας, Φουτζιάν οι αρχές έδωσαν εντολή σε χιλιάδες ψαράδες να επσιτρέψουν με τα πλοιάριά τους στο λιμάνι αλλά και να σταματήσουν όλα τα κατασκευαστικά έργα κοντά στην ακτή.

Πηγή: Guardian

The post Ο τυφώνας Μανγκούτ σαρώνει τις Φιλιππίνες – Τουλάχιστον 30 νεκροί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα