Με εντολή Σαμαρά επιστρατεύονται οι εκπαιδευτικοί για τις Πανελλαδικές

01:32 12/5/2013 - Πηγή: Aixmi

Κανονικά θα διεξαχθούν την ερχόμενη Παρασκευή οι πανελλαδικές εξετάσεις διαμηνύει η κυβέρνηση, που αποφάσισε να επιστρατεύσει τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιδίδοντάς τους από την Δευτέρα φύλλα πορείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σκεπτικό της απόφασης του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου

2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012-2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, καθώς και η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και τους σοβαρούς κινδύνους που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους».

Από την πλευρά της ΟΛΜΕ, ο Νίκος Παπαχρήστος δηλώνει ότι την απόφαση για την απεργία ουσιαστικά την πυροδότησε το υπουργείο Παιδείας τόσο γιατί κατέθεσε «αυτό το αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο τη δεδομένη χρονική περίοδο όσο και εξαιτίας της αδιαλλαξίας του».

Το Σάββατο, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν άτυπη έκτακτη συνέλευση της ΟΛΜΕ και μάλιστα εξέτασαν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς καταγγέλλουν αντισυνταγματική προληπτική απαγόρευση, πριν ακόμα κηρυχθεί η απεργία, ενώ παράλληλα, ζητούν την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και φωνές που καλούν τους καθηγητές να μη συμμορφωθούν. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, κινδυνεύουν με 3 μήνες φυλάκιση και απόλυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα