Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο διχάζει την κυβέρνηση

19:08 11/5/2013 - Πηγή: Aixmi

Νέους κραδασμούς στην τρικομματική κυβέρνηση προκαλεί η απόφαση του πρωθυπουργικού γραφείου να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και, μάλιστα, όχι με ιδιαίτερο τακτ.

Οι οξύτατες αντιδράσεις πολλών φορέων και κομμάτων -από την Εκκλησία μέχρι το ΚΚΕ- έκαναν τον Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει την επαναδιατύπωσή του, ώστε να τύχει της ευρύτερης δυνατής

συναίνεσης.

Ωστόσο, στο ΠΑΣΟΚ ανέβηκαν «στα κεραμίδια», εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί για να μη δυσαρεστήσει ακραία συντηρητικούς κύκλους.

Η εκτίμηση είναι ότι μέσα στη ΝΔ υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή (πχ ο Δένδιας), αλλά και άλλοι (πχ Βορίδης) που υποστηρίζουν πως πρέπει να υπάρχει δίαυλος με τους πολίτες που την ψηφίζουν.

Είναι χαρακτηριστικό εν προκειμένω ότι και ο Σύριζα κατηγορεί την κυβέρνηση για σύμπραξη με τη Χρυσή Αυγή.

ΥΓ Για να γίνει αντιληπτός ο «πάγος» που υπάρχει μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργού Δικαιοσύνης, αρκεί να αναφερθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας δε μίλησε καν με τον Αντώνη Ρουπακιώτη για να του ανακοινώσει πως μπλοκάρει το νομοσχέσιο, αλλά με τον «γαλάζιο» υφυπουργό του Κώστα Καραγκούνη…

Keywords
Τυχαία Θέματα