Μαζική σφαγή αδέσποτων: Ντροπή στη Ρουμανία!

08:09 26/9/2013 - Πηγή: Aixmi

Ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο με το δισταγμό που νιώθει οποιοσδήποτε καταπιάνεται με ένα θέμα, η σημασία του οποίου επισκιάζεται από μείζονα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα, όπως αυτά που οδήγησαν στη φασιστική δολοφονία ενός νέου συνανθρώπου μας.

Η ζωή, ωστόσο, δεν είναι μονοδιάστατη και ο ανθρώπινος πόνος είναι, ίσως, ο μόνος κανόνας που δεν έχει εξαιρέσεις.

Προσωπικά -αν και θα τολμούσα να πω ότι μιλώ εξ ονόματος πολλών- δεν με αφήνουν καθόλου αδιάφορη οι φρικαλεότητες που γίνονται καθημερινά εναντίον των ζώων στη Ρουμανία. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν για αυτές;

Πριν

λίγες μέρες το ρουμανικό Κοινοβούλιο πέρασε έναν κατάπτυστο νόμο, σύμφωνα με τον οποίον προβλέπεται η περισυλλογή και θανάτωση (!) χιλιάδων αδέσποτων σκύλων στη Ρουμανία.

Αφορμή για αυτό το νομοθέτημα είπαν ότι είναι η θανατηφόρα επίθεση που δέχτηκε ένα 4χρονο αγοράκι, σε πάρκο της Ρουμανίας, από αγέλη άγριων αδέσποτων σκύλων.

Οι Ρουμάνοι ξεσηκώθηκαν μαζικώς. Βγήκαν έξω με τσεκούρια, με ρόπαλα και άρχισαν να χτυπούν και να κατασφαγιάζουν όποιο αδέσποτο είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους.

Οι εικόνες φρικτές… Τρομαγμένα, ανυποψίαστα ζωάκια, δεμένα σφικτά από το λαιμό να τα σέρνουν για να πάνε να τα σκοτώσουν… Ακρωτηριασμένα, ματωμένα και κακοποιημένα μέχρι θανάτου σκυλιά, στοιβαγμένα σε σωρούς – λες και είναι σκουπίδια.

Αθώες ψυχές…

Η διεθνής κοινότητα αντέδρασε αμέσως. Οργανώθηκαν παγκοσμίως διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από τους φιλόζωους στις Πρεσβείες της Ρουμανίας, καταδικάζοντας τόσο το περιεχόμενο του νόμου όσο και τον τρόπο εφαρμογής του. Στην καθιστική διαμαρτυρία των Ελλήνων έξω από τη Ρουμανική Πρεσβεία ήμασταν πολλοί… αλλά ήταν μία ακόμη από εκείνες τις φορές, που το «πολύ» δεν ήταν «αρκετό» για να αλλάξουν τα πράγματα.

Πολλοί Έλληνες -με την οικονομική στήριξη της Εριέττας Κούρκουλου η οποία ναύλωσε πούλμαν για τη μεταφορά στη Ρουμανία- ήταν παρόντες στο Βουκουρέστι, όπου και έδωσαν την ύστατη μάχη, σώζοντας αδέσποτα, στηρίζοντας τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής, διαδηλώνοντας ενάντια στο νόμο, μαχόμενοι για το αυτονόητο δικαίωμα των ζώων σε αυτό που τους χάρισε ο ίδιος ο Θεός… τη ζωή.

Το θέμα έφτασε μέχρι και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μέσω της γαλλίδας ηθοποιού Μπριζίτ Μπαρντό.

«Σας εκλιπαρώ να μας βοηθήσετε, να δράσετε κατά του μακελειού αυτού, που αποτελεί ντροπή και αμαυρώνει την εικόνα της Ευρώπης» τονίζει στην επιστολή της, εφιστώντας την προσοχή του Προέδρου στην γραπτή διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13ης Οκτωβρίου 2011 για την διαχείριση του πληθυσμού των σκύλων στην ΕΕ, σύμφωνα με την οποία καλούνται τα κράτη- μέλη να υιοθετήσουν μέτρα κατά της απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα.

Η Ρουμανία, εν μέσω θύελλας διεθνών αντιδράσεων και κατόπιν έφεσης που άσκησαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο τριάντα βουλευτές από όλα τα κόμματα, αναγκάστηκε να «παγώσει» το νόμο που λίγες μέρες πριν είχε «παγώσει» τις καρδιές όσων τον γνώριζαν, φιλόζωων και μη.

«Δεν θέλουμε να δούμε δεκάδες χιλιάδες πτώματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους βουλευτές που αντιτίθενται στο νόμο περί ευθανασίας.

Θα τα δούμε όμως…

Σήμερα, 25-9-2013, αριθμοί που αν τους κοιτάξεις προσεκτικά στάζουν με αίμα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας απέρριψε το αίτημα περί αντισυνταγματικότητας του νόμου.

Σήμερα ξεκινούν με τη σφραγίδα ενός «ευρωπαϊκού» κράτους οι σφαγές των αδέσποτων στη Ρουμανία.

Και όλα αυτά ξεκίνησαν από την είδηση ότι μια αγέλη άγριων σκύλων σκότωσε ένα παιδί.

Πολλοί Ρουμάνοι ήθελαν αυτόν το νόμο και κατηγορούσαν τους φιλόζωους ως γραφικούς.

«Ο νόμος αυτός θα προχωρήσει!» διατράνωναν. «Σκότωσαν ένα 4χρονο παιδί! Τι δεν καταλαβαίνετε;».

Το παιδί, όπως αποδεικνύεται από κάμερα ασφαλείας του πάρκου, έπαιζε με το αδερφάκι του επί δύο ώρες χωρίς καμία επιτήρηση. Η τελευταία σκηνή στο βίντεο το δείχνει να το κρατάει από το χέρι ένας άγνωστος άντρας και να το παίρνει μαζί του.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε βιασμό…

Εξιλαστήρια θύματα για την ανθρώπινη θηριωδία, ακόμη μία φορά, χιλιάδες αθώες ψυχές που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στο δρόμο. Ποιος είναι, όμως, αυτός που έχει τη δικαιοδοσία να διαχωρίζει το Θεό των ανθρώπων και των ζώων; Ποιος του έδωσε την εξουσία ζωής ή θανάτου;

Εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν σε όλον τον κόσμο εναντίον αυτού του άθλιου νόμου, φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετά ισχυρές για να τον ανατρέψουν.

Όμως, δεν μπορεί να γίνει έτσι… Δεν πρέπει να γίνει έτσι!

Αυτή είναι η πρόοδος του 21ου αιώνα; Αυτή είναι η Ευρώπη του 2013;

Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να μείνει έτσι!

Keywords
Τυχαία Θέματα