Λαζαρίδης: Ο κ. Τσακαλώτος κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ως ψεύτη

14:46 14/2/2017 - Πηγή: Aixmi

«Αυτή η κυβέρνηση έχει γεμίσει ψέματα τους Έλληνες πολίτες. Για πρώτη φορά, από τη Μεταπολίτευση και μετά, ο υπουργός Οικονομικών μίας χώρας κατηγορεί, στην ουσία, τον πρωθυπουργό του ως ψεύτη» σημείωσε ο ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στο Star.

«Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του πρωθυπουργού «ούτε ένα ευρώ μέτρα», ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Τι θέλατε να σας πει; Ότι θα πάρουμε 1 δισ. μέτρα για να μας ζητήσουν οι άλλοι 2 δισ.; Αυτή είναι μία κυνική ομολογία

του κ. Τσακαλώτου για το τι έρχεται», υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης και συμπλήρωσε: «Αυτή η κυβέρνηση έχει κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό. Αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Το διπλό σκορ της διαφοράς δεν είναι τυχαίο;Πολλές φορές αισθάνομαι ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Ακούω να λένε ότι ευημερούν τα πάντα. Αφού η οικονομία είναι πολύ καλά, γιατί δεν αίρονται τα capital controls;» αναρωτήθηκε.

«Εμείς, αυτό που λέμε στο εσωτερικό, λέμε και στο εξωτερικό. Εμείς παρουσιάσαμε στην κυρία Μέρκελ το εθνικό σχέδιο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση; Δεν υπάρχουν πρόσθετα μέτρα. Αυτά είναι απαιτήσεις των πιστωτών μας, γιατί αυτή η κυβέρνηση, σε ένα τριετές πρόγραμμα, είναι ήδη έναν χρόνο πίσω. Αυτή η αξιολόγηση που συζητάμε τώρα θα έπρεπε να είχε κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016 και τότε οι πιστωτές μας δεν μας ζητούσαν πρόσθετα μέτρα», επεσήμανε.

Ο κ. Λαζαρίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έριξε μία κυβέρνηση το 2014 όταν «η χώρα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη κόστισε 86 δισ. ευρώ. Στα δύο χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κοστίσει σε κάθε νοικοκυριό 6.300 ευρώ τον χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα