Καταστροφές σε Χαλκιδική και Κατερίνη -Πλημμύρες στην Ιερισσό

21:15 25/11/2019 - Πηγή: Aixmi

Μετά την Ολυμπιάδα, η Ιερισσός είναι ο δεύτερος οικισμός του Δήμου Αριστοτέλη που πλήττεται από τα καιρικά φαινόμενα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Ο «Γηρυόνης» έφερε δυνατές βροχές που κράτησαν αρκετή ώρα, φούσκωσαν τα ρέματα και τα νερά εισέβαλαν ορμητικά στον οικισμό. Τα ρέματα υπερχείλισαν και στην Ολυμπιάδα και οχήματα της Πυροσβεστικής κάνουν αντλήσεις.

«Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και σε κάποια σημεία έχουμε μισό μέτρο νερό», είπε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, που βρίσκεται στην Ιερισσό

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr , η Πυροσβεστική

έχει δεχτεί πάνω από 15 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων στην Ιερισσό, ενώ στον οικισμό βρίσκονται 8 οχήματα της Υπηρεσίας.

Αδύνατη είναι η διέλευση των οχημάτων σε τμήμα της παλιάς εθνική οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας όπου έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος υδάτων. Συγκεκριμένα το τμήμα από τον κόμβο Μοδίου έως τον κόμβο Σταυρού παραμένει κλειστό. Αστυνομικοί εκτρέποντουν την κυκλοφορία των οχημάτων προς την Εγνατία Οδό.

                      Σοβαρά προβλήματα και στην Κατερίνη

Ο δήμος Κατερίνης κατέθεσε επίσημο αίτημα στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Πιερίας είναι σοβαρά και αρκετές περιοχές έχουν μετατραπεί σε λίμνες. 

The post Καταστροφές σε Χαλκιδική και Κατερίνη -Πλημμύρες στην Ιερισσό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα