Καταγγελία Μητσοτάκη: Χρεοκοπείτε τη ΔΕΗ για να ωφελήσετε ιδιώτη

12:45 25/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε ανοιχτά ότι η κυβέρνηση χωρίς κανένο σχέδιο εκποιεί τρεις λιγνιτικές μονάδες, πιεζόμενη από τους δανειστές, απόφαση που οδηγεί τη ΔΕΗ σε χρεοκοπία, αλλά ευνοεί τον υποψήφιο ιδιώτη αγοραστή.

«Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε το σχέδιο Σαμαρά για τη μικρή

ΔΕΗ, μιλώντας για εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί. Στο ορυχείο Αμυνταίου ο Τσίπρας έλεγε «δεν θα συμβιβαστούμε με την ιδέα η ΔΕΗ να πουληθεί, θα μείνει ενιαία», ενώ ο Καμμένος απειλούσε ότι «δεν θα μείνει έξω από τη φυλακή κανείς από όσους πουλήσουν τη ΔΕΗ». Εσείς τι κάνετε σήμερα; Τις εκποιείτε, αφού προηγουμένως έχετε καταδικάσει σε υπολειτουργεία την πιο σύγχρονη μονάδα της Μεγαλόπολης. Το κάνετε για να ευνοηθεί ο ιδιώτης που θα την αγοράσει. Ταυτόχρονα φορτώνετε στη ΔΕΗ τα δάνεια και το προσωπικό. Ξεπουλάτε και χαντακώνετε τη ΔΕΗ, οδηγείτε σε αύξηση τις τιμές, δεν έχετε κανένα στρατηγικό σχέδιο. Υπό την πίεση να κλείσει η αξιολόγηση, καταστρέφετε την ΔΕΗ, γκρεμίσατε τη χρηματιστηριακή αξία της».

Το νοσχέδιο συζητείται στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος και το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία.

Καταγγελία Μητσοτάκη: Χρεοκοπείτε τη ΔΕΗ για να ωφελήσετε ιδιώτη

The post Καταγγελία Μητσοτάκη: Χρεοκοπείτε τη ΔΕΗ για να ωφελήσετε ιδιώτη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα