Ζάεφ: Δεν είναι δυνατή η λύση σε δύο εβδομάδες

11:39 25/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Δεν θεωρεί ότι μπορεί να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε 15 ημέρες ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος δεν συμφωνεί με την άποψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

«Ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν είναι ένας πολύ καλός φίλος και μακάρι να έχει πληροφορίες ότι σε δύο εβδομάδες θα έχει τελειώσει. Εγώ θα το ήθελα πολύ, όμως πιστεύω ότι δεν είναι δυνατό. Αύριο είναι προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών. Ξέρω περίπου τι θα συζητηθεί και μέχρι πού μπορούμε

να φθάσουμε» είπε ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρώην γγ του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι περιμένει «να καταβάλουμε μέγιστες προσπάθειες μέχρι τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διότι είμαστε σίγουροι πως αν έχουμε λύσει το θέμα του ονόματος μέχρι τότε, θα έχουμε οριστικές και ισχυρότατες εγγυήσεις ότι θα λάβουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ξέρετε ότι η πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι αυτόματη. Είναι καλό να το λύσουμε σε δύο εβδομάδες, αυτό θα σημαίνει την έναρξη της αυτόματης πρόσκλησης την τρίτη εβδομάδα από σήμερα μέσω της κύρωσης από τα κράτη-μέλη. Πιστεύω ότι είναι υπόθεση εβδομάδων, αλλά νομίζω ότι δύο εβδομάδες είναι υπερβολικά λίγες».

The post Ζάεφ: Δεν είναι δυνατή η λύση σε δύο εβδομάδες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα