Σταθάκης: Ο λαός μας επέλεξε – Ενέκρινε το πρόγραμμα της κυβέρνησης

11:27 25/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Επέμεινε στον ισχυρισμό ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις λιγνιτικές μονάδες στην Ολομέλεια, προσπαθώντας να αποκρούσει την επίθεση της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για «συνειδητά προεκλογικά ψέματα» και «κωλοτούμπα» στο ζήτημα πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

«Εμείς

το θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού το σχέδιο για 2015 – 2018. Η κυβέρνηση εκλέχτηκε Γενάρη 2015 με συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε μάχη, έκανε όσα έκανε, υπέγραψε μία συμφωνία τον Αύγουστο, πού είναι το ψεύδος; Ότι πήραμε μία συμφωνία καλή, κακή, μέτρια και τη θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού που μας επέλεξε;», είπε ο κ. Σταθάκης.

Σχετικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο υπουργός μίλησε για «καταναγκασμό» λόγω της αμετάκλητης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για απελευθέρωση του 40% του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική. Όπως επεσήμανε η σημερινή κυβέρνηση κατόρθωσε μέσω της διαπραγμάτευσης να μείνουν εκτός από-επένδυσης οι υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ που είναι και οι πλέον ανταγωνιστικές.

Στους ισχυρισμούς του υπουργού αντέδρασε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση πολιτική που προσομοιάζει σε «θέατρο του παραλόγου».

«Κι αν είστε τόσο συνεπείς στις προεκλογικές σας εξαγγελίες γιατί έχετε χάσει το μισό της εκλογικής σας δύναμης;», είπε ειρωνικά προς τον υπουργό.

The post Σταθάκης: Ο λαός μας επέλεξε – Ενέκρινε το πρόγραμμα της κυβέρνησης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα