Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός χάθηκε στη μετάφραση με τον Μακρόν

12:03 25/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την εκποίηση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της μίσθωσης των γαλλικών φρεγατών και στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σήμερα το πρωί.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσoτάκης, «η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει με εθνικά θέματα» και είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πρωτοφανές

για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα άλλα να λέει ο κ. Τσίπρας άλλα ο κ. Καμμένος κι άλλα ο κ. Κουβέλης. Μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε για ακόμη μία φορά στην μετάφραση. Θα πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι της κυβέρνησης πως η εξωτερική πολιτική και ο χώρος της άμυνας δεν προσφέρονται για παιχνίδια.

Απειλείται το εθνικό κύρος της χώρας από τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης. Με αυτά που κάνετε μας εκτίθεται η χώρα διεθνώς, δοκιμάζετε τις σχέσεις μας με συμμάχους. Όσο είστε ακόμη στην κυβέρνηση δείξτε την στοιχειώδη σοβαρότητα».

Όσον αφορά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπατά τους πολίτες κλείνοντας το μάτι σε κάποιους πιθανούς αγοραστές των μονάδων της ΔΕΗ. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση απέτρεψε την ισχυρή μικρή ΔΕΗ, τη μετέτρεψε σε ανάπηρη και τώρα την εκτελεί.

Πρόσθεσε ότι κυβέρνηση εκποιεί τις πιο κερδοφόρες και πιο ανταγωνιστικές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς μάλιστα δανειακές επιβαρύνσεις και χωρίς επιπλέον προσωπικό τα οποία φορτώνεται η ΔΕΗ ενώ ταυτόχρονα με νόμο έχει μειώσει κατά 50% τον κύκλο εργασιών της.

The post Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός χάθηκε στη μετάφραση με τον Μακρόν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα