Αφροαμερικανός στην ηγεσία νεοναζιστικού κόμματος

20:46 4/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Μοιάζουν απίστευτες οι εξελίξεις στο νεοναζιστικό κόμμα NSM (Nationalist Socialist Movement), που έχει έδρα το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Ο Αφροαμερικανός Τζέιμς Στερν κατάφερε να αναδειχθεί ηγέτης του, όχι εκλεγόμενος στη θέση, αλλά πείθοντας τον μέχρι πρότινος αρχηγό του, Τζεφ Σεπ, να του παραδώσει την εξουσία.

Όπως γράφει ο Guardian, ο Στερν έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του

το οποίο έχει ως κατάληξη τη διάλυση του νεοναζιστικού κόμματος. Το αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στα ΜΜΕ, αναφέροντας ότι του παρέδωσε την αρχηγία φοβούμενος ενδεχόμενη εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη, καθώς μέλος του νεοναζιστικού κόμματος είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του και σκοτώσει μια γυναίκα στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια το 2017, στη διάρκεια ρατσιστικής πορείας.

Σημειώστε ότι ο Στερν έχει εφαρμόσει ξανά το ίδιο σχέδιο. Πήρε την ηγεσία μιας εκ των τοπικών οργανώσεων της Κου Κλουξ Κλαν, την οποία και διέλυσε. Του παρέδωσε την ηγεσία ο Έντγκαρ Ρέι Κίλεν, καταδικασμένος για την δολοφονία τριών ανθρώπων.

The post Αφροαμερικανός στην ηγεσία νεοναζιστικού κόμματος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα