Ο Μητσοτάκης ζητεί να αποβληθεί το κόμμα Όρμπαν από το ΕΛΚ

13:16 5/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Nα ανασταλεί η συμμετοχή του Fidesz, του κόμματος του Βίκτορ Ορμπαν, στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, τονίζει ότι «ένα κόμμα δεν μπορεί να επωφελείται από τα προνόμια της συμμετοχής του στο ΕΛΚ, αλλά την ίδια στιγμή να αρνείται να αναλάβει το μερίδιο του κόστους των πολιτικών που απαιτούν πανευρωπαϊκή κατανομή των βαρών». Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΝΔ

κατηγορεί τον κ. Ορμπαν ότι με τη στάση του στο μεταναστευτικό ζήτημα παραβιάζει την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. «Πρέπει να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στους Ούγγρους φίλους μας ότι η συμπεριφορά τους αυτή δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή», αναφέρει.

Δεν μένει, όμως, εκεί. Επισημαίνει ότι «η παράκαμψη θεμελιωδών συνταγματικών Αρχών, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και η προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ είναι πρακτικές που δεν εφαρμόζονται μόνο από την κυβέρνηση Όρμπαν. Είναι πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλες τις λαϊκιστικές κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογική προέλευσή τους». Και προσθέτει: «Οι πρακτικές αυτές εφαρμόζονται και στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου».

The post Ο Μητσοτάκης ζητεί να αποβληθεί το κόμμα Όρμπαν από το ΕΛΚ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα