Καμμένος: Θέμα και της ΕΕ η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

10:07 6/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε πρώτη δήλωση σχετικά με τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών πέντε μέρες μετά το περιστατικό, προέβη από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επισημαίνοντας ότι «η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι

θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να ενημερώσει τους Eυρωπαίους ομολόγους του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, υπογράμμισε ότι υπάρχει εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας και ειδικά μετά την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στο ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη μέχρι τη δίκη. Αναφερόμενος στο περιστατικό με τη σύλληψη, τόνισε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο μεταναστών, προσφύγων και δράση διακινητών. Ακολούθησαν, όπως είπε,στίγματα πέρασαν σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και συνελήφθησαν, που άλλες φορές θα έληγε εκεί με συνεννόηση των διοικητών.

«Είναι θέμα που αφορά και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία» τόνισε ο κ. Καμμένος και ανέφερε πως θα ενημερώσει και το ΝΑΤΟ καθώς «η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται δια της ειρηνικής οδού».

The post Καμμένος: Θέμα και της ΕΕ η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα