Αν χρειαστεί ο Τσίπρας θα τηλεφωνήσει στον Ερντογάν για τους 2 Έλληνες

09:58 6/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Διάχυτη είναι η ανησυχία στην κυβέρνηση για την την υπόθεση τής σύλληψης και κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους. Ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει για τις 12 το κυβερνητικό συμβούλιο, στο Μέγαρο Μαξίμου, για να κτιμηθεί η εκτίμηση και να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.

Ήδη γίνονται σκέψεις να τηλεφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του Γιλντιρίμ ή και στον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν. Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοιχτό και ο κυβερνητικός

εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή τής ΕΡΤ «Η Επόμενη Μέρα».

«Αν χρειαστεί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα τηλεφωνήσει και στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και στον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τις δικαστικές εξουσίες της Τουρκίας, στο μεταξύ αξιοποιούμε όλες τις διπλωματικές οδούς» είπε.

Την ίδια ώρα η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post μεταφέρει εκδοχή της υπόθεσης μέσα από την αρθρογραφία της τουρκικής Sabah, η οποία γράφει ότι πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται πιθανώς η κατασκοπεία, αλλά η εντατική δραστηριότητα των Ελλήνων συνοριοφυλάκων να σταματούν παράτυπους μετανάστες προερχόμενους από την Τουρκία ή ακόμη και να τους απωθούν πίσω (push back), τακτική παράνομη σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

«Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Human Rights Watch και η Pro Asyl εδώ και καιρό δημοσιεύουν περιστατικά παράνομων, εν μέρει και φονικών ενεργειών push back της ελληνική ακτοφυλακής» γράφει η τουρκική εφημερίδα. «Το τελευταίο διάστημα τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν γράψει για πολλές περιπτώσεις τέτοιων απωθήσεων από Έλληνες στρατιωτικούς στα κοινά σύνορα. Η Άγκυρα είναι πολύ εξοργισμένη για όλα αυτά».

Πηγή: Sabah: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών | iefimerida.gr

Αν χρειαστεί ο Τσίπρας θα τηλεφωνήσει στον Ερντογάν για τους 2 Έλληνες

The post Αν χρειαστεί ο Τσίπρας θα τηλεφωνήσει στον Ερντογάν για τους 2 Έλληνες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα