Συλλήψεις μετά την επίθεση με μαχαίρι σε φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη

18:42 29/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Δύο αδέρφια ηλικίας 34 και 36 ετών συνελήφθησαν στην περιοχή του Ζωγράφου καθώς κατηγορούνται για ληστείες σε βάρος πεζών μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Ειδικότερα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, οι δράστες πλησίασαν 20χρονο αλλοδαπό και προσπάθησαν να τον ληστέψουν. Ο νεαρός, όμως, αντιστάθηκε και τότε αστυνομικοί της ειδικής ομάδας που περιπολούσαν αντιλήφθηκαν τους δράστες, τους καταδίωξαν και τους ακινητοποίησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι δράστες, τις τελευταίες ημέρες, μαζί με ακόμη έναν συνεργό τους ο οποίος αναζητείται, εντόπιζαν τα θύματά

τους μέσα στην Πανεπιστημιούπολη και είτε προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς, είτε αποσπώντας την προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα, τους ακινητοποιούσαν και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριού τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σουγιάς, κατσαβίδι, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα πορτοφόλι και άλλα κλεμμένα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, ενώ τα θύματα αναγνώρισαν τους δράστες.
Σημειώνεται, ότι ο ο 34χρονος είχε συλληφθεί και άλλη φορά για ληστείες και κλοπές, ενώ ο 36χρονος για κλοπές, ναρκωτικά και παράνομα παιχνίδια.

Νωρίτερα, η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σχετικά:

«Το εγκληματικό επεισόδιο μαχαιρώματος και ληστείας εις βάρος φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά και αυξανόμενη λίστα ανάλογων περιστατικών που πλήττουν την εκπαιδευτική διαδικασία και κλονίζουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Είναι αδιανόητο τα Πανεπιστήμια να γίνονται ορμητήρια βίας και εγκληματικότητας. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει αδρανής, αφήνοντας απροστάτευτους φοιτητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό».

The post Συλλήψεις μετά την επίθεση με μαχαίρι σε φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα