Η Ζωή «πυροβολεί» τον Τσίπρα -Δεν του έδωσε εξουσιοδότηση

03:02 11/7/2015 - Πηγή: Aixmi

«Όχι» στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, που ζήτησαν εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτούν τη συμφωνία, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας στη Βουλή ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται και πως η ίδια δεν πρόκειται να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία.

«Οι δανειστές επιχειρούν να μετατρέψουν το όχι του δημοψηφίσματος

σε ναι. Αλλά το όχι του λαού μάς υπερβαίνει. Η κυβέρνηση εκβιάζεται για να συναινέσει με όσα δε συμφωνεί. Ο πρωθυπουργός μίλησε με γενναιότητα. Δίνει ελπίδα στη γενιά μας. Δε κλείνω τα μάτια στον εκβιασμό. Δεν θα μπoρούσα ποτέ να ψηφίσω τέτοια συμφωνία. Δηλώνω παρούσα στη σημερινή ψηφοφορία, θεωρώντας πως έτσι είμαι πιο χρήσιμη».

Η ομιλία της ήταν ένα μανιφέστο εναντίον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.
«Η κυβέρνηση δίνει άνιση μάχη εδώ και 5 μήνες με μια Ευρώπη που εξελίσσεται σε εφιαλτική φυλακή για τους λαούς της. Ο λαός εμπιστεύτηκε στην κυβέρνηση την απελευθέρωση από τα μνημόνια και τη μέγγενη των ελέγχων, καθώς και την απαλλαγή της από το επονείδιστο χρέος. Ένας χρέος που δόλια η τρόικα μετέτρεψε από ιδωιτικό σε δημόσιο, για να σώσει της γερμανικές, γαλλικές και ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες. Χρησιμοποιώντας τα μίσθαρνα όργανα της μιντιακής διαπλοκής».

Μόλις τέλειωσε την ομιλία της χειροκροτήθηκε από τα θεωρεία της Βουλής από πρόσωπα του περιβάλλοντός της.

Keywords
Τυχαία Θέματα