Η τελευταία ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στη Βουλή

13:44 6/6/2019 - Πηγή: Aixmi

Για τελευταία φορά στην παρούσα Βουλή μίλησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ευχαριστώντας τους βουλευτές όλων των κομμάτων για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις επί 26 συνεχή χρόνια. Όπως είναι γνωστό δεν θα μετάσχει στην επόμενη Βουλή, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τον αποκλείσει από την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν

θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής αλλά θα είμαι μάχιμος και ενεργός πολίτης που είναι το σημαντικότερο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα όπως το δικό μας», είπε. «Εύχομαι στην επόμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί, ως αξιωματική αντιπολίτευση, τη σημασία της εθνικής ενότητας, όπως αντιλήφθηκε με καθυστέρηση τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας. Να αντιληφθεί επίσης τη σημασία και την αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την ανάγκη προστασίας του κύρους του κοινοβουλίου κάτι που ισχύει και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτευσης που διεκδικεί να αναλάβει την κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε:

«Αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από 26 χρόνια συνεχούς θητείας στα έδρανα αυτά. Εκλέχθηκα πολλές φορές πρώτος σε δέκα εκλογικές αναμετρήσεις υπηρέτησα κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία έχω διατελέσει αρχηγός κόμματος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης εννέα χρόνια. Ευχαριστώ τους βουλευτές όλων των βουλευτικών περιόδων για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις. Λυπάμαι που έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση λόγω απουσίας της αντιπολίτευσης. Απευθύνομαι σε όλους τους βουλευτές πρωτίστως στην αίθουσα γιατί οι τοίχοι έχουν αυτιά και μνήμη, η κοινοβουλευτική ιστορία είναι το πιο σημαντικό τμήμα της ιστορίας του έθνους».

The post Η τελευταία ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στη Βουλή appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα