Μητσοτάκης: Μας χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ

22:06 3/6/2019 - Πηγή: Aixmi

Tα χαρτιά του ξεδίπλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Όπως σημείωσε, «με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας… Μας χωρίζει άβυσσος» είπε, ενώ χαρακτήρισε «κακόγουστο αστείο» την πρόταση Βαρουφάκη για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με τη ΝΔ.

«Εμας μας ρώτησε ο Βαρουφάκης; Είναι συνυπεύθυνος για την τεράστια καταστροφή που έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015» είπε.

Επιπλέον, επανέλαβε πως αν το κόμμα του επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας θα ζητήσει μετά τις εκλογές ευρύτερες κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συνεργασίες και συμπράξεις. «Στόχος είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε ότι θα ζητά και αυξημένες συγκλίσεις στη Βουλή. «Η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ήταν ένα πρώτο βήμα. Τώρα θέλω να πείσω αυτούς που δεν μας ψήφισαν» σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να σχολιάσει ωστόσο είπε ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα αξιοποίησης του Βενιζέλου» και ξεκαθάρισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Βελόπουλο σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώρια οποιαδήποτε συνεργασίας, καθώς ο κ. Βελόπουλος έχει χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν τη συνεργασία με τη ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτόξευσε βέλη κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι έκαναν κακόπιστο πολιτικό διάλογο.

Και ειδικότερα διευκρίνισε:
Ουδέποτε μίλησα για την καθιέρωση 7ημερης εργασίας, ενώ για τις 120 δόσεις είπαμε ότι θα διατηρηθούν, θα απλοποιηθούν και ότι θα πρέπει να κάνουμε και κάτι για τους συνεπείς φορολογούμενους. Επιπλέον, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίου υπαλλήλου και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα να κλείσει η ΕΡΤ».

Καταλήγοντας σχετικά, τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα χαρακτηρίζεται για τη σύνθεση, την εμπειρία και την ανανέωση και ότι θα υπάρχουν σε αυτήν και εξωκοινοβουλευτικοί, ενώ στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα συμπεριληφθούν και νέα πρόσωπα που διακρίθηκαν στον αγώνα της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στον ορισμό νεας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη από την παρούσα κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε ως παράνομο και αντισυνταγματικό. Όπως είπε, «δεν είχε νομιμοποίηση η κυβέρνηση» να πάρει τέτοια απόφαση. Εξέφρασε επίσης, την έντονη διαφωνία του για το γεγονός ότι παρά τις αρχικές δηλώσεις Τσίπρα για τη διάλυση της Βουλής αμέσως μετά τις εκλογές, αυτή θα παραμείνει ανοικτή. Διερωτήθηκε «τι άλλαξε και μένει ανοικτή η Βουλή;» και είπε, «θα πάμε στη Βουλή, θα καταγγείλουμε και θα αποχωρήσουμε».

The post Μητσοτάκης: Μας χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα