«Φύλλο συκής» αναζητεί ο Τσακαλώτος για να μείνει στην κυβέρνηση…

19:25 23/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Τρόπο να διατηρήσει τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών χωρίς να ευτελιστεί, αναζητεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την απόφαση του Eurogroup να νομοθετηθούν προληπτικά μέτρα 3,6 δισ ευρώ, τα οποία θα τίθενται αυτομάτως σε εφαρμογή κάθε φορά που η τρόικα διαπιστώνει απόκλιση από τους στόχους.

Η προσπάθειά του έχει δυσκολέψει πολύ από τη στιγμή που το ΔΝΤ και οι υπουργοί

Οικονομικών της Ευρωζώνης δε δέχθηκαν ως επαρκή δέσμευση μια πολιτική δήλωση της ελληνικής πλευράς για λήψη των μέτρων όποτε κριθεί αναγκαίο, αλλά απαίτησαν νομοθέτηση του προληπτικού πακέτου. Ο ίδιος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με το επιχείρημα ότι δεν προβλέπει το Σύνταγμά μας ψήφιση προληπτικών μέτρων, και με το ευφυολόγημα ότι θα βρεθεί κάποια άλλη λύση -διότι «στον Σύριζα έχουν πολλές ιδέες».

Αυτό, βέβαια, μένει να αποδειχθεί -πολύ περισσότερο αν οι δανειστές απαιτήσουν και εξειδίκευση του προληπτικού πακέτου μέτρων. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι σίγουρο ότι το ΔΝΤ θα επιμείνει στη μείωση του αφορολόγητου στα 8,182 ευρώ από τα 9,090 ευρώ που έχει θέσει ως «κόκκινη γραμμή» η κυβέρνηση. Και, όπως είναι γνωστό, ο Τσακαλώτος έχει απειλήσει με αποχώρηση από την κυβέρνηση αν μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από 9,000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα