Όσκαρ βλακείας στην κυρία γενικό, που απαγόρευσε τη διαφήμιση της Άντζελας

18:54 23/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Aν υπήρχε Όσκαρ ανοησίας, νομίζω πως η γενική γραμματέας Ισότητας των φύλων θα το κέρδιζε επάξια, με την απόφασή της να απαγορεύσει την τηλεοπτική διαφήμισμη του Jumbo. Εκείνη στην οποία η Άντζελα Δημητρίου έλεγε τη μυθική ατάκα «Χτύπα, χτύπα σαν άντρας», προτείνοντας το…κόκκινο αυγό της στον φίλο της τη στιγμή που ακούγονταν αναστάσιμες καμπάνες!

Η κυρία γενικός,

λοιπόν, χαρακτήρισε «σεξιστική» τη διαφήμιση και -εν έτει 2016- αποφάσισε και διέταξε να αποσυρθεί! Η φράση της λαικής αοιδού υποτίθεται πως υποτιμούσε τις γυναίκες, εμφανίζοντάς τες ως αδύναμα μαζοχιστικά όντα, που προσκαλούν τους άντρες-αφέντες να ασκήσουν πάνω τους εξουσία.

Η επιχειρηματολογία θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα, ενώ η απόφαση θα αποτελούσε μνημείο γελοιότητας αν δεν αναδείκνυε έναν βλακώδη όσο και επικίνδυνο αυταρχισμό.

Αλλά στη χώρα που το συνδικαλιστικό σωματείο των δημοσιογράφων μπορεί να καταδικάζει δημοσιογράφους, επειδή ετάχθησαν υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα, και να αφήνει στο απυρόβλητο όσους προμοτάρησαν ανοιχτά το «Όχι», γιατί να μη θεωρείται αναμενόμενο μια γενική γραμματέας -και αποτυχούσα υποψήφια βουλευτής- να ελέγχει και να απορρίπτει διαφημίσεις;

ΥΓ Η διαφήμιση, και ως προς το περιεχόμενο και ως προς την εικόνα, αποτελούσε την επιτομή του κιτς, κατά τη γνώμη μου. Η πρώην «βασίλισσα» των σκυλάδικων -60χρονη, πλέον, και σχεδόν παραμορφωμένη από τα λίφτινγκ- εμφανιζόταν να δραματοποιεί μια απολύτως κωμική σκηνή, στην προσπάθειά της να διαφημίσει πολυκατάστημα παιχνιδιών ενόψει του Πάσχα. Ε και; Άλλοι γέλασαν, άλλοι χλεύασαν -και η «υπόθεση» θα τέλειωνε μαζί με το Πάσχα. Μέχρις ότου παρενένη η «αστυνομία εναντίον του σεξισμού» και έβαλε τράγματα στη θέση τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα