Διάψευση ΥΠΕΘΑ περί «ενεργειών» τουρκικών μαχητικών κατά τουρκικών σκαφών σε ελληνικά ύδατα

21:56 20/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο, τονίζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή δημοσίευμα στον ιστότοπο της Χουριέτ το οποίο κάνει λόγο για επιχειρήσεις τουρκικών μαχητικών εναντίον δύο σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.

Εξάλλου, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι «όλα

τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους».

Η εφημερίδα «Χουριέτ», επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ενημερώθηκε σχετικά με δύο ύποπτα σκάφη στα ανοιχτά της Σύμης και ότι στη συνέχεια τουρκικά μαχητικά έκαναν αναγνωριστική πτήση στην περιοχή.

Σύμφωνα με το militaire.gr σε εξέλιξη βρίσκεται μια πολύ μεγάλη επιχείρηση της τουρκικής ακτοφυλακής,η οποία έχει βγάλει πάρα πολλά σκάφη της που «κοιτάνε» προς τα παράλιά τους.Κι αυτό δείχνει ότι προσπαθούν κάποιους να εμποδίσουν να περάσουν σε ελληνικό νησί.Έχουν πληροφορίες,είναι απλές εκτιμήσεις;Αυτό δεν είναι γνωστό.

Παρόλα αυτά,επαναλαμβάνεται ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνες όπου κριθεί απαραίτητο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εντοπιστεί κάποιος Τούρκος υπήκοος.

Keywords
Τυχαία Θέματα