Επίθεση Τσίπρα σε Κομισιόν και ΝΔ -Κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες 2012-2014

14:28 6/6/2019 - Πηγή: Aixmi

Ο πρωθυπουργός, με δήλωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αποδοκίμασε την κριτική της Κομισιόν για τις οικονομικές παροχές τις οποίες έδωσε προεκλογικά, και επετέθη στη ΝΔ, με το σκεπτικό ότι προσφέρει όπλα στους δανειστές. Κάλεσε δε τους πολίτες με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου «να κλείσουν οριστικά τον δρόμο της επιστροφής στις μαύρες μέρες του παρελθόντος, με την επαναφορά στο τραπέζι πολιτικών λιτότητας από το παλαιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα αλλά και από ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες». Και πρόσθεσε: «Η

χώρα βγήκε από τα μνημόνια χάρη στις θυσίες του λαού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει ο δρόμος της επιστροφής και πως δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες. Ο μόνος τρόπος να κλείσει ο δρόμος είναι η επιλογή του λαού στην κρίσιμη κάλπη».

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάναμε, είπαμε την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σήμερα, όλα όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλαιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους όσους έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγουν από τα μνημόνια, να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους. Να έχουν τη δυνατότητα να δουν στην καθημερινότητα τα αποτελέσματα των θυσιών τους.

Σήμερα έφτασαν στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο από το 2014 που τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Πριν δηλαδή αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία απόλυση στο Δημόσιο. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε γιατί ακόμα και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλά για 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις ενώ έχουμε κατακτήσει με σκληρές διαπραγματεύσεις το 1:1. Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, τότε είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξή τους και να θέτουν στο τραπέζι επιτακτικά, ξανά πολιτικές λιτότητας, ακόμα και απολύσεις.

Μπροστά στις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου, το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια είναι το πιο κρίσιμο. Να συγκρίνουμε προγράμματα, αλλά κυρίως να έχουμε πλήρη επίγνωση. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια, να βγει σε ξέφωτο χάρη στις θυσίες και τους κόπου του ελληνικού λαού. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014, στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος, είναι η επιλογή του ελληνικού λαού στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

The post Επίθεση Τσίπρα σε Κομισιόν και ΝΔ -Κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες 2012-2014 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα